- Jeg har ikke tid til kjæreste

George Clooney (42) er Hollywoods evige ungkar som hevder at han ikke har tid til kjæreste. Han har nok med å ta seg av kjæledyret, grisen Max, og lage filmer, både som produsent, regissør og skuespiller. Dessuten har han bestemt seg for å se Europa fra motorsykkelen sin.

LOS ANGELES (Dagbladet): Kvinner elsker barskingen. Og menn blir ikke sjalu fordi kona liker ham, men ser på Clooney som en fyr de godt kunne ha knekt et par pils med. Han er omgjengelig og godt likt privat som profesjonellt også i Hollywood, og avvæpner alltid med å vitse om seg selv, Brad Pitt eller andre Hollywood-venner.

Han bare knegger rått da han blir konfrontert med spørsmålet om han, som en av Hollywoods mest attraktive ungkarer, fortsatt er singel,- selv om ryktene vil ha det til at han ga sin eks-kjæreste Renée Zellweger en fet ring som julegave.

Kinoaktuell

- Jeg har simpelthen ikke tid til å date, og du må ikke tro på halvparten som skrives om meg om damer. I kveld vil jeg ta med meg mine foreldre på premiere, og det sier vel i grunnen alt om hvordan det står til på den fronten, sier Clooney til Dagbladet.

Han har ett ekteskap bak seg med Talia Balsam, og mener det holder. Både Nicole Kidman og Michelle Pfeifer veddet imidlertid 10000 dollar på at han ville være gift før han ble 40. De tapte veddemålet, men fikk sjekkene sine i retur.

I vår er Clooney aktuell i ikke mindre enn to filmer i norske kinosaler: Han er klar med den omdiskuterte «Solaris», regissert av Steven Soderbergh og produsert av Titanic-regissør James Cameron, på kino fra og med 4. april. Den 2. mai kommer han ut med dramaet «Confessions of a Dangerous Mind», som han også har regissert.

Doug i «Akutten»

- Det var en ny, og nyttig erfaring for meg å regissere. Jeg vil nok regissere mer. I alle fall så lenge jeg får med meg kapasiteter som Drew Barrymore, Julia Roberts og Sam Rockwell, sier Clooney, som fikk sitt gjennombrudd som doktor «Doug» Ross i «Akutten», eller «ER» som den populære serien heter i USA.

Først i 1996 slo han gjennom i filmverdenen med «En fin dag» med Michelle Pfeifer.

<> George Clooney <>
  • Født 6. mai 1961. Vokste opp i Lexington, Kentucky.
  • Hans far, Nick Clooney, var kjent tv-journalist, men selv ville ikke George konkurrere med faren som journalist, og satset heller på karriere som skuespiller.
  • Spilte mot Charlie Sheen i sin første film, som aldri nådde kinosalene.
  • Fikk sitt gjennombrudd i sykehusdramaet «Akutten», som åpnet dører til flere filmprodusenter i Hollywood.
  • Er i dag en respektert Hollywood-profil, både som skuespiller, produsent og regissør.
  • Spiller i de våraktuelle dramaene «Solaris» og «Confessions of a Dangerous Mind».

- Det hjelper at du er noen og 30 år når du blir såkalt Hollywood-stjerne. Da kjøper du kort og godt ikke alt det du hører, ikke sant? Og så tar du ikke alt så høytidelig. Nå forsøker jeg bare å utnytte stjernestatusen min for å lage de filmene jeg tenner på. Det er så mye skit der ute, og det føles godt å ha fått Chris Nolan til å lage «Insomnia», og fikk bidratt med å gi ut «Far From Heaven» og «Velkommen til Collinwood» som produsent. Og at jeg selv til slutt fikk laget «Confessions of a Dangerous Mind» og får jobbe med Soderbergh og Cohen-brødrene.

- Forresten; hva synes du om den norske versjonen av Insomnia i forhold Nolans film?

- Personlig synes jeg norske «Insomnia» er best. Chris laget en helt annen film. Det var noe med lyset i den norske versjonen, som var så mye bedre. Jeg ble virkelig grepet av filmen, da jeg så den for tre år siden. Jeg tenkte ikke umiddelbart på å lage en Hollywood-versjon av filmen. Det var Warners Bros. som sendte den til meg og Soderbergh, og ville ha oss med på laget. At vi fikk studioet med på å få Nolan som regissør, var vårt største bidrag til filmen.

De siste årene har vi sett Clooney i «Out of Sight», som er filmen han selv er mest fornøyd med i sin karriere, og senere i blant andre «Three Kings», «O Brother, Where Art Thou?» og «Ocean\'s Eleven».

Arbeidsnarkoman


Han har dessuten produsert «Far from heaven» og «Velkommen til Colinwood».

Han karakteriserer seg selv som en arbeidsnarkoman, men vil forsøke å jobbe mindre. Derfor har han kjøpt seg et lite slott i Italia.

- Jeg gleder meg til å kjøre motorsykkel i Alpene, og ellers rundtom i Europa, sier Clooney, som håper at hans investering i Italia vil tvinga ham vekk fra Hollywood for en lengre perioder.

- Altså; jeg kjøpte et piano for femten år siden, og jeg har enda ikke lært meg å spille på det. Derfor vet jeg ikke om et hus i Italia vil faktisk få meg vekk fra all jobbingen, men det er defintivt mitt mål, sier Clooney, som hevder han skrev brev til Soderbergh for å få rollen i «Solaris». Selv om de to deler kontor i produksjonselskapet Section Eight, som de to driver sammen i Hollywood.

Omdiskutert rumpe

- Jeg tagg om å få rollen. Men i tilfelle han ikke ønsket meg, så ville jeg ikke se ansiktsutrykket hans, sier Clooney.

Han fnyser av all kritikken mot filmen - og synes det er deprimerende at hans nakne rompe i filmen, ble en stor mediesak da sensurmyndighetene ville ha 17 års aldersgrense for filmen i USA.

- Det er en vanskelig film å selge, og jeg tror filmselskapet måtte finne på noe å si om filmen. Derfor begynte alt dette snakket om rompeballene mine. Og så ender alt med at aldersgrensa ikke skrus opp alikevel.

- Jeg synes ikke det var rettferdig mot bakdelen min. Det er rett og slett ganske sårende at rompa blir nedgradert på en slik måte, sier George Clooney, og flirer.

<P>POPULÆR UNGKAR: 42 år gamle George Clooney har et høyt tempo som både produsent, regissør og skuespiller, og hevder at han ikke har tid til en kjæreste. - Et forhold for meg nå ville ikke ha fungert under noen omstendighet, sier Clooney til Dagbladet. Skuespilleren som ikke tror han vil gifte seg igjen, er aktuell med «Solaris» og «Confessions of a Dangerous Mind» i vår.