- Jeg har ikke to liv

Annie Leibovitz stiller ut både personlige fotografier og kjendisportretter i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra 16. oktober vises utstillingen «Annie Leibovitz: A Photographer\'s Life 1990-2005» i National Portrait Gallery i London.

Utstillingen varer frem til 25. januar 2009 og omfatter over 150 fotografier.

De spenner fra oppdragsbilder for prestisjefylte blader, kjendisportretter og ned til personlige bilder av hennes familie og venner.

For Leibovitz (58) er like nærgående når det kommer til sine egne, og stiller ut bilder av fødslene til sine egne tre døtre og sin egen fars død.

Også bildene av kjæresten Susan Sontag, liggende død i en kjole Leibovitz plukket ut, er med.

- Jeg har ikke to liv. Dette er ett liv, og de personlige bildene og oppdragsbildene er alle deler av det, sa Leibovitz til Newsweek da hun i 2006 ga ut boken med samme navn som utstillingen.

Også reportasjebildene hennes fra det beleirede Sarajevo på 90-tallet og ettervirkningene av angrepene 11. september 2001 stilles ut.

Annie Leibovitz dro i gang sin sagnomsuste fotografkarriere for snart 40 år siden med et bilde av Mick Jagger i en heis, kun iført en hvit badekåpe og med et håndkle surret rundt hodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.