- Jeg har ikke to liv

Annie Leibovitz stiller ut både personlige fotografier og kjendisportretter i London.

Fra 16. oktober vises utstillingen «Annie Leibovitz: A Photographer\'s Life 1990-2005» i National Portrait Gallery i London.

Utstillingen varer frem til 25. januar 2009 og omfatter over 150 fotografier.

De spenner fra oppdragsbilder for prestisjefylte blader, kjendisportretter og ned til personlige bilder av hennes familie og venner.

For Leibovitz (58) er like nærgående når det kommer til sine egne, og stiller ut bilder av fødslene til sine egne tre døtre og sin egen fars død.

Også bildene av kjæresten Susan Sontag, liggende død i en kjole Leibovitz plukket ut, er med.

- Jeg har ikke to liv. Dette er ett liv, og de personlige bildene og oppdragsbildene er alle deler av det, sa Leibovitz til Newsweek da hun i 2006 ga ut boken med samme navn som utstillingen.

Også reportasjebildene hennes fra det beleirede Sarajevo på 90-tallet og ettervirkningene av angrepene 11. september 2001 stilles ut.

Annie Leibovitz dro i gang sin sagnomsuste fotografkarriere for snart 40 år siden med et bilde av Mick Jagger i en heis, kun iført en hvit badekåpe og med et håndkle surret rundt hodet.

KJENDISPORTRETT: Brad Pitt fotografert for Vanity Fair i Las Vegas i 1994. Leibovitz bruker ofte eldre kunst som inspirasjon. Her har hun fått Pitt til å posere som den døde Thomas Chatterton, slik han ble framstilt av den viktorianske maleren Henry Wallis. Foto: SCANPIX/ANNIE LEIBOVITZ
KJENDISPORTRETT: Brad Pitt fotografert for Vanity Fair i Las Vegas i 1994. Leibovitz bruker ofte eldre kunst som inspirasjon. Her har hun fått Pitt til å posere som den døde Thomas Chatterton, slik han ble framstilt av den viktorianske maleren Henry Wallis. Foto: SCANPIX/ANNIE LEIBOVITZ Vis mer

Siden har hun fotografert de fleste berømtheter, enten det er Nicole Kidman og Brad Pitt eller det omdiskuterte og trendsettende bildet av en høygravid og naken Demi Moore fra 1991.

(NTB)

- Jeg har ikke to liv
PRESIDENTEN: Annie Leibovitz har fotografert de fleste, oftest for magasinet Vanity Fair. Da utstillingen som nå vises i London åpnet på kunstmuseet i Brooklyn i oktober 2006, fortalte hun den frammøtte pressen om portrettet av George W. Bush og hans nærmeste stab.
KONTROVERSIELL KUNSTNER: Annie Leibovitz\' fotografi av en naken, sju måneder gravid Demi Moore skapte store kontroverser da det prydet forsiden av Vanity Fair i 1991.
STASELIG: Nicole Kidman har flere ganger blitt fotografert av Annie Leibovitz.