DEBATT

Eldreomsorg:

Jeg har ingen planer om å bli noen gallionsfigur

En varm, verdig og valgfri eldreomsorg.

ELDREMINISTER: Åse Michaelsen ble Norges første eldreminister da hun ble utnevnt i januar i år. Foto: Hans Arne Vedlog
ELDREMINISTER: Åse Michaelsen ble Norges første eldreminister da hun ble utnevnt i januar i år. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I et innlegg 9. februar går Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt, ut mot Fremskrittspartiets eldrepolitikk. Rødt er rent ideologisk motstandere av private tjenestetilbydere, enten det er innenfor skole, barnehage eller pleiesektoren. Moxnes kritikk er derfor ikke ukjent.

Fremskrittspartiet, er i motsetning til Rødt, positive til at også private ønsker å tilby omsorgstjenester. Det skaper et mangfold av tjenestetilbydere, og større valgfrihet for de eldre. For oss er det viktigste at de eldre får gode tjenester de er fornøyd med, ikke hvem som tilbyr tjenesten. Det handler om å sette de eldres valgfrihet foran ideologisk overbevisning.

Som Moxnes påpeker så skjer det dessverre kritikkverdige hendelser i eldreomsorgen. Det er noe som er tilfelle hos kommunale, så vel som private, omsorgstilbydere. At Moxnes bruker dette som argument for å svartmale private tjenestetilbydere blir dermed svært lite hensiktsmessig.

Det viktigste er at de feil som blir begått ikke skjer igjen, og jeg forventer at alle tjenestetilbydere i eldreomsorgen gjennomgår sine rutiner når slike avvik oppstår. Jeg forventer også at anbud blir utarbeidet med tydelige krav slik at den beste leverandøren blir valgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer