OVERRASKET: Mads Hansen var overrasket da han fikk vite at landeplagen «Sommerkroppen» var nominert til Spellemann. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OVERRASKET: Mads Hansen var overrasket da han fikk vite at landeplagen «Sommerkroppen» var nominert til Spellemann. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Mads Hansen:

- Jeg har ingenting her å gjøre

Låten som egentlig bare var basert på et tapt veddemål, er nå nominert til «Årets låt» under Spellemannprisen 2018.

Det var i sommer at tidligere fotballspiller Mads Hansen tapte et veddemål og måtte lage spille inn en låt. Den ironiske låten «Sommerkroppen», som handler om plastiske operasjoner, ble plutselig en landeplage.

Nå er låta nominert til den gjeve Spellemannprisen i kategorien «Årets låt», og det til artistens store overraskelse.

- Det hadde tatt surrealismen et ytterligere steg dersom jeg nå ender med en Spellemann-statuett hjemme. Sjansen for det er nok tilsvarende ingenting, men det er lov å drømme, sier Hansen til Dagbladet.

Hard konkurranse

I kategorien konkurrerer han mot artister som Ina Wroldsen, Kygo, Astrid S og Alan Walker.

- Jeg har jo selvsagt ingenting her å gjøre. På noen som helst måte.

På pressekonferansen der nominasjonene ble kunngjort stilte han alene.

- I dag har jeg følt meg litt som han nye på skolen. Tidligere i dag skulle vi spise lunsj, og jeg visst ikke hvilket bord jeg kunne sette meg ved. «Er det her jazz-bordet, er det urban-bordet, hvor passer jeg inn?». Jeg kjenner jo ingen, så jeg har følt meg litt som et venneløst utskudd her i dag, sier Hansen.

VG-LISTA: Mads Hansen gjorde sin første sceneopptreden med låten «Sommerkroppen» under gratiskonserten VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i sommer.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VG-LISTA: Mads Hansen gjorde sin første sceneopptreden med låten «Sommerkroppen» under gratiskonserten VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Kan ingenting om musikk

Omringet av Norges beste artister og musikere følte ikke den tidligere fotballspilleren seg helt på hjemmebane.

- Jeg så rundt meg, og innså at jeg ikke vet hvem noen er. Det er ikke fordi de ikke er flinke eller kjente, men fordi jeg ikke kan noe om musikk, sier han og ler.

Kategorien «Årets låt» er basert på hvilke låter som har vært mest populære det siste året. Det blir målt ut ifra salg, strømming og hvor mange ganger de er blitt blir spilt på radio.

Spellemannprisen 2018 blir holdt lørdag 30. mars på Chateau Neuf i Oslo.

Vant pris på Vixen

Det siste året har Hansen kritisert bloggere i sosiale medier for å fremme plastisk kirurgi og retusjering av bilder.

På Vixen Awards, som er en prisutdeling for influensere og bloggere, var han også nominert til tre priser - årets influenser innen underholdning, årets sterke mening og årets influenser - noe han selv var overrasket over.

Han vant prisen for «Årets sterke mening».

Tilbake blant de nominerte

I 2015 vant Emilie Nicolas prisen «Årets nykommer» og «Årets popsolist» for sitt debutalbum. I tillegg fikk hun Gramostipendet på 250.000 kroner.

I år er hennes andre album, «Tranquille Emile», nominert til prisene «Årets popartist» og «Årets album». Til Dagbladet forteller hun at hun har ikke latt seg påvirke av presset om å følge opp debut-suksessen.

NOMINERT: Emilie Nicolas er nominert i kategoriene «Årets popartist» og «Årets album». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NOMINERT: Emilie Nicolas er nominert i kategoriene «Årets popartist» og «Årets album». Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg fikk god tid på meg til å lage det neste albumet, og jeg fikk gjort det da jeg følte jeg var klar for det. Det kan være et tips til meg selv og andre å ta seg tid, og ikke stresse sånn med alt i livet, sier hun.

Hun sier albumet er inspirert av det hun hører på selv, og ting hun selv har opplevd. Nicolas er ikke spesielt glad i å reise, og trives best i studio.

- Hvis jeg ikke har lyst til å fly rundt omkring i verden, så gjør jeg ikke det. Da får de som jeg jobber med forholde seg til det. Det er vel egentlig litt nådeløst fra min side, sier Nicolas og ler.

Hun forteller at hun har brukt et år på å lage «Tranquille Emile»-albumet.

- Du får ikke noe igjen for det pengemessig, med mindre du drar ut og turnerer. Det er det som er vanskelig med musikk i dag, sier hun.