- Jeg har kalt denne gruppen en vandrende katastrofe

Kjønnsforsker om hvem som sender hatmeldinger og trusler til offentlige kvinner.

MÅ ENDRE HOLDNINGER:  Kjønnsforsker Jørgen Lorentzen forteller at det er menn i størst grad som sender hatmeldinger og trusler til kvinner, og sier at menns holdninger til kvinner må endres. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
MÅ ENDRE HOLDNINGER: Kjønnsforsker Jørgen Lorentzen forteller at det er menn i størst grad som sender hatmeldinger og trusler til kvinner, og sier at menns holdninger til kvinner må endres. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjønnsforsker Jørgen Lorentzen har fulgt debatten, og mener det er viktig at temaet blir satt under lupen. Han forteller at det er menn som i størst grad henvender seg til kvinnelige samfunnsdebattanter med ufint budskap.

- Jeg har kalt denne gruppen en vandrende katastrofe tidligere. Dette er menn som ikke har det så godt i eget liv, og lar det gå utover kvinner, sier Lorentzen til Dagbladet og fortsetter:

- Det kan se ut som det i all hovedsak er marginaliserte menn som lever på kanten og i utkanten av samfunnet. 

Lavere terskel  I går ble en dokumentar vist på den svenske tv-kanalen SVT, som tar for seg trusler mot kvinnelige samfunnsdebattanter.

Flere profilerte mediekvinner får seksualiserte hatmeldinger og trusler, som programleder i TV 4 Jenny Alversjö. I programmet leser hun opp en av henvendelsene, hvor hun blir kalt hore og drapstruet.

En rekke kvinnelige norske samfunnsdebattanter har opplevd det samme. Kjønnsforsker Lorentzen ved Universitet i Oslo tror terskelen for å sende sjikanerende meldinger er blitt lavere de siste årene på grunn av Internett og sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer