Jeg har kommet i «uløkka»

Fordi jeg hørte etter og gjorde det Erna sa.

KUA MI: Jeg ga den kua som får mest kraftfôr og melker mest, veldig mye mer kraftfôr, og den som får minst kraftfôr og melket minst, veldig mye mindre kraftfôr, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat
KUA MI: Jeg ga den kua som får mest kraftfôr og melker mest, veldig mye mer kraftfôr, og den som får minst kraftfôr og melket minst, veldig mye mindre kraftfôr, skriver artikkelforfatteren. Foto: PrivatVis mer
Debattinnlegg

Det er rart med det. Om man vil eller ikke, enig eller uenig, så hører man etter når statsministre snakker til oss. Det har vel noe med at statsministeren er summen av alle statsrådene med flokk og følge og står i front for oss alle. Da blir det tyngde. Ikke å komme i fra det!

Nå har jeg kommet i «uløkka»! Jeg hørte etter og gjorde det Erna sa. Rettere sagt. To av kyrne mine kom i «uløkka»!

Jeg ga den kua som får mest kraftfôr og melker mest, veldig mye mer kraftfôr, og den som får minst kraftfôr og melket minst, veldig mye mindre kraftfôr, ganske enkelt fordi statsministeren vår vil motivere dem som har mest med å gi dem enda mye mer, og motivere de som har minst med å gi dem enda mye mindre.

I tillegg stengte jeg av vanntilførselen til den som melket minst og økte tilsvarende på den som melket mest, fordi gjennomsnittlig vanntilførsel til de to kyrne allikevel ville bli den samme.

Det gikk skeis! Godkua ble i starten enda mer grom og rundkinnet, men fikk etterhvert altomofattende «rennsjettå». Skrantekua med slengejur ble enda mer lutrygget, slarkete i tralten og tilslutt «mjøklaus» og hulkinna.

Nå sitter jeg her på fjøskrakken bak rista og holder oppsikt med både «Gromma» og «Pjuska» med fôringslæra fra landbruksskolen på knærne og leser meg opp på energibalanse, innputt og utputt og filosoferer over tingenes balanse og motivasjonens kraft, forvirret som jeg er. Jeg vet hverken ut eller inn!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.