Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har levert 100 prosent

Er spekulasjonene riktige, er Thorhild Widvey (H) ferdig som kulturminister. - Jeg har levert 100 prosent, sier hun.

Dagsavisen bringer et større intervju med Widvey samme dag som det er ventet at hun kommer til å gå ut av regjeringen. Linda Hofstad Helleland (H) blir trolig ny kulturminister når Erna Solberg (H) gjør endringer i regjeringen onsdag formiddag.

- Jeg har levert 100 prosent fra den dagen jeg tok over. Hvorfor ikke bruke muligheten til å utøve politikk når man er i posisjon? Dette er vesentlig for hvordan de ulike kulturdebattene går. Det blir for mye symbolpolitikk og for lite realiteter, sier Widvey til Dagsavisen.

Selv om Widvey har igangsatt, og mottatt, en hel rekke kulturpolitiske utredninger og lansert konkret politikk som insentivordning for filmproduksjon og en omveltning i festivalstøtten, er det flere uløste oppgaver en ny statsråd må ta tak i. Widvey trekker fram kulturhusenes momsregning og ikke minst: Operaen og teatrenes pensjonsbomber.

Widvey kaller Norge «Europas grønne gren», som er heldige med en sterk kultursektor.

- Vi har et yrende kulturliv som skaper et mangfold. Jeg er imponert og stolt, sier kulturministeren. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media