DEBATT

- Jeg har møtt en mor som sier det er muslimers plikt å hate jøder

Jeg er vant til å høre en del uvirkelige historier om Norge, nordmenn og den vestlige kulturen fra ungdom som er født i muslimske hjem.

DISKRIMINERING: - Altfor mange unge mennesker i dag som er opptatt av diskriminering, er selv med på å diskriminere andre. Noen ganger oppleves det som om noen minoriteter har fripass for å diskriminere majoriteten eller andre minoritetsgrupper, skriver Amal Aden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DISKRIMINERING: - Altfor mange unge mennesker i dag som er opptatt av diskriminering, er selv med på å diskriminere andre. Noen ganger oppleves det som om noen minoriteter har fripass for å diskriminere majoriteten eller andre minoritetsgrupper, skriver Amal Aden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Som foredragsholder kommer jeg i kontakt med mange ungdommer. I foredragene mine tar jeg ofte opp temaet menneskeverd, at alle mennesker er like mye verdt uansett nasjonalitet, kulturbakgrunn, religion eller legning. Men jeg møter en del ungdom som ikke er enig med meg.

Det er spesielt to grupper som noen føler seg bedre enn, det er jøder og homofile, dette er grupper de ikke vil sammenlignes med. Jeg møter ungdom det er vanskelig å tro er født og oppvokst i Norge, de har holdninger som er så forkastelige. Flere forteller meg at dette er holdninger de har vokst opp med og som både familie og venner også har.

Jeg har møtt en mor som sier det er muslimers plikt å hate jøder. Da jeg spurte henne om det er greit å hate muslimer vil hun ikke svare meg. Hun er dessverre ikke den eneste forelderen jeg har møtt som oppfordrer barna sine til å hate.

Jeg er vant til å høre en del uvirkelige historier om Norge, nordmenn og den vestlige kulturen fra ungdom som er født i muslimske hjem. Hatet mot både jøder og homofile er ikke uvanlig å vokse opp med. På en skole på Østlandet møtte jeg muslimsk gutt som sa at han var veldig glad det ikke gikk noen jøder i klassen hans, da ville han ha banket de opp kunne han fortelle. Denne gutten var ikke alene om å mene dette, han ble støttet av flere klassekamerater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer