Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Jeg har også fått igjen på skatten

- Jeg har også fått igjen på skatten. Fått hjelp til å overleve, leve og til å fortsatt kunne le. Fått hjelp til å se at livet har gleden og lyset som mål; ikke tristhet og mørke.

GLAD: - Jeg er glad for at jeg nå er i jobb, at jeg betaler skatt og at det kan dryppe på andre som også trenger det. Det er det som er grunnmuren i det norske samfunnet. Solidariteten og tilliten oss mennesker imellom, skriver Tarjei Jensen Bech. Foto: Privat
GLAD: - Jeg er glad for at jeg nå er i jobb, at jeg betaler skatt og at det kan dryppe på andre som også trenger det. Det er det som er grunnmuren i det norske samfunnet. Solidariteten og tilliten oss mennesker imellom, skriver Tarjei Jensen Bech. Foto: Privat Vis mer
Meninger

Fikk du igjen på skatten sa du? Jeg har også fått igjen på skatten.

I 2011 ble jeg skutt på Utøya. Det resulterte i 20-talls operasjoner, fysioterapi og hjelp fra psykolog. Aldri har jeg tenkt at jeg ikke har kunnet tatt i mot behandling som følge av at jeg skulle måtte ta opp lån eller gå personlig konkurs.

I dag befinner jeg meg på rehabilitering på Sunnaas sykehus for smertene i kneet som følge av skaden. Det er finansiert av skatt og fellesskapets penger. Jeg skal også opereres fordi kneet ikke er helt bra enda, dette er også finansiert av fellesskapets penger.

I mai i fjor valgte faren min å avslutte livet. Det gjorde at jeg trengte time hos psykolog. Det fikk jeg etter 1 uke. Timene kostet 345 kroner per gang og etter noen få ganger var det gratis. Dette var også finansiert av fellesskapets penger.

Det du og jeg betaler inn i skatt slik at vi kan finansiere et helsevesen og en velferdsstat som ikke gjør deg redd for å gå personlig konkurs når kriser rammer. En livmur og ett sikkerhetsnett som skal fange opp når livgrunnen revner under deg. Hjelp til å finne en vei videre.

Når livgrunnen rundt meg har revnet og jeg har falt, har fellesskapet stilt opp og hjulpet meg opp igjen av ett helsevesen i verdensklasse.

Så takk til deg. Som arbeider og betaler skatt til fellesskapet. Slik at det kan dryppe på andre når livgrunnen rundt oss revner. Slik at vi kan leve livet videre. Slik at samfunnet kan fange folk opp.

Jeg er glad for at jeg nå er i jobb, at jeg betaler skatt og at det kan dryppe på andre som også trenger det. Det er det som er grunnmuren i det norske samfunnet. Solidariteten og tilliten oss mennesker imellom.

Så jeg har også fått igjen på skatten. Fått hjelp til å overleve, leve og til å fortsatt kunne le. Fått hjelp til å se at livet har gleden og lyset som mål; ikke tristhet og mørke.

Uten å måtte ofre en eneste tanke på at det skulle måtte gå stort utover lommeboka. Jeg har fått igjen på skatten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media