- EN VELDIG SNILL HEKS: Lilli Bendriss er straks tilbake på skjermen, i en ny runde med TV Norge-programmet «Åndenes makt». Mens barnebarna omtaler henne som «en veldig snill heks», foretrekker hun ordet «medium». Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- EN VELDIG SNILL HEKS: Lilli Bendriss er straks tilbake på skjermen, i en ny runde med TV Norge-programmet «Åndenes makt». Mens barnebarna omtaler henne som «en veldig snill heks», foretrekker hun ordet «medium». Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Jeg har opplevd mange personangrep, og får ofte hatmeldinger

«Åndenes makt»-Lilli synes ikke at det er greit.

(Dagbladet): - Selvfølgelig forstår jeg skepsisen til det jeg driver med. Jeg er fortsatt skeptisk selv, sier Lilli Bendriss (67).

Hun er Norges kanskje mest profilerte påståtte medium, og fra onsdag 12. mars er hun tilbake som «spøkelsesjeger» på TVNorge.

I ni år har hun hevdet at hun kan kommunisere med de døde via TVNorge-skjermen. Det kommer med en pris.

- Jeg har opplevd mange personangrep, og får ofte hatmeldinger. På Facebook florerer det. Vi er skurker, holder folk for narr, og vi er jævlig gode skuespillere... Jeg blir kalt for «hun gærne dama med bongotromma», sier Bendriss og ler.

- Ikke greit Bendriss har lært seg å ikke ta hetsen personlig. Men det betyr ikke at hun godtar det.

- Jeg synes ikke det er greit at du på Facebook og i kommentarfelt bare kan velte driten ut av deg. Det er ikke god oppdragelse. Du må gjerne være uenig, men bruk ordentlige ord. Jeg har heldigvis ikke opplevd at noen har kommet med personangrep på gata. Tvert imot, der får jeg veldig positive tilbakemeldinger.

- Så dette med skuespill, er det ingenting i det?

- Nei, da hadde vi blitt avslørt for lenge siden. Klarte noen hadde skjønt det, av alle de er med på å lage programmet og familiene vi møter. Vi får heller ikke vite noe før vi reiser et sted. Vi får en flybillett dagen før og beskjed om hvor lenge vi skal være borte, det er alt, sier Bendriss.

- Et smell Bendriss har ikke alltid livnært seg av det alternative. Før hun ble «Åndenes makt»-Lilli, har hun vært frisør, restaurantgründer og modell, blant annet.

NIENDE SESONG: Lilli Bendriss (t.v.),  Lena Ranehag, XX og Gro-Helen Tørum er klare for skjermen igjen, sammen med programelder Tom Strømnæss. Foto: TVNorge
NIENDE SESONG: Lilli Bendriss (t.v.), Lena Ranehag, XX og Gro-Helen Tørum er klare for skjermen igjen, sammen med programelder Tom Strømnæss. Foto: TVNorge Vis mer

Det var først da hun var 42 år gammel, utbrent og fikk en celleforandring i underlivet som et forstadium til kreft, at hun for alvor åpnet opp den alternative siden av seg selv, forteller hun:

- Jeg begynte å gå til en akupunktør som så at jeg hadde disse evnene. Og etter mange måneder behandling satte han en spesiell nål, som aktiverte disse evnene. Det skjedde med et smell. Det var så sterkt, en enorm opplevelse, sier Bendriss.

- Snill heks Hun giftet seg med en afrikaner, som hun har tre voksne barn sammen med. Ingen av de tre har gått i hennes fotspor inn i den alternative verdenen.

- Mine barn er businessfolk hele gjengen. Likevel vet jeg at de bruker sin sjette sans, men de kaller det magefølelse, sier Bendriss og ler.

- Hva synes de om at du er et slags ansikt utad for det alternative?

- De synes det er helt ok. De kjenner meg, og vet at jeg har beina på jorda. Jeg har jo aldri fløyet av gårde og blitt helt sprø. Og de har opplevd at det ikke er tull det jeg sier, når det gjelder healing og ting jeg har sett, sier Bendriss.

TV-profilen har også fem barnebarn i alderen ett til femten år. Ifølge bestemor Bendriss, synes de bare at det er stas, det hun driver med. Selv om det kanskje er litt vanskelig å forstå.

- Barnebarna mine fortalte i barnehagen at farmor er heks, men en veldig snill heks. Jeg ble møtt av 20 par øyne da jeg kom i barnehagen og skulle hente. «Er du heks?», spurte de. «Ja», sa jeg.

Åpen for kjærligheten Tidligere i år fortalte Bendriss på sin egen blogg at hun i fjor høst skilte lag med mannen.

- Seperasjonen fant sted for 10-15 år siden, men vi tok aldri ut skilsmisse. Han har bodd i Spania og jeg i Norge, men vi holdt på en måte sammen. Det var så praktisk, og vi er glad i hverandre, men ferdige med hverandre som mann og kvinne. Vi skled vekk fra hverandre, og ville forskjellige ting framover. Så det var tiden inne for at vi ordnet det papirmessig, sier Bendriss.

- Tror du at du vil finne kjærligheten igjen?

- Jeg er en håpløs romantiker og har alltid vært det. Jeg er åpen for kjærligheten, så får vi se hva som skjer. Jeg vil egentlig ikke vite det, men heller bli overraska. Det kan være fint en gang i blant det òg.