Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Jeg har prøvd å være et A4-menneske, men det nytter ikke

Marianne Heske vil rokere på alt. Særlig på norsk mentalitet og inngrodde tanker om kunst.

HJEMME-ATELIER: Kunstneren Marianne Heske har kombinert leilighet og atelier i Oslo. På veggen i bakgrunnen henger noen av videomaleriene hennes. Foto: Bjørn Langsem
HJEMME-ATELIER: Kunstneren Marianne Heske har kombinert leilighet og atelier i Oslo. På veggen i bakgrunnen henger noen av videomaleriene hennes. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Hun er sannsynligvis den nålevende kvinnelige kunstneren som er best kjent i utlandet. Marianne Heske har vært aktiv som billedkunstner i mer enn 40 år, men har ingen aura av gammel dame rundt seg. Hun ser mest ut som en tenåring noen har drysset melis over. Lett gråsprengt i posebukser og Harry Potter-briller.

–Jeg har prøvd å være et A4-menneske, men det nytter ikke. Det er jo strenge krav til konformitet her; vi er så få og små i dette landet. Vi har det altfor travelt med å passe inn, sier hun.

Kanskje hun selv passer bedre inn i det internasjonale kunstmiljøet.

Norske hus

Flere år i Paris gjorde at Marianne Heske flyttet et lite uthus, Gjerdeløa, fra hjembygda Tafjord på Sunnmøre til Pompidou-senteret i Paris. Den laftede løa fra 1600-tallet, der generasjoner hadde risset navnene sine i veggene, ble demontert planke for planke og satt sammen igjen som et av verkene i Paris-biennalen 1980. Kunstverket var et såkalt «ready-made», veldig i tiden, men ble tatt i bruk av et fransk publikum som også satte sine graffiti-spor. Et år seinere ble Gjerdeløa hentet hjem igjen. Og i ettertid flyttet til Paris igjen i et nytt prosjekt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?