- Jeg har prøvd heroin

Paul McCartney snakker ut om fortida.

(Dagbladet.no): Det er første gangen Beatles-stjerna innrømmer at han prøvde heroin, skriver den engelske avisa Daily Mirror.

Prøvde en gang

- Jeg prøvde heroin den gang, men visste ikke at det var det jeg fikk. Det fungerte ikke for meg, noe som var heldig. Jeg ville ikke gått den veien, sier McCartney i et intervju med musikk- og filmmagasinet Uncut som Mirror har fått tilgang til.

Og det er en svært åpenhjertig McCartney som snakker til bladet. Den tidligere Beatles-bassisten og vokalisten forteller blant om sine følelser for avdøde John Lennon. Sammen har de laget en rekke av populærmusikkens absolutte høydepunkter, og det er fremdeles disse låtene som høster mest applaus når Macca entrer scenen.

- Jeg kan ikke huske at vi ikke klarte å skrive en sang sammen. På det verste skrev vi en hver dag. Alt utrolig raskt, sier McCartney.

Doplåter

Han forteller også felleskapet dem imellom, at de var «speilbilder av hverandre» og at de var «ulike, men ikke så ulike». Og at de, som alle andre, brukte dop i en eller annen form. Men dop i studio ble først en realitet når den innflytelsesrike «Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band» ble spilt inn.

- Vi brukte dop kun sosialt før det, så på den måten påvirket det arbeidet vårt. «Got To Get You Into My Life» handler om pot, men ingen fikk det med seg når den kom. «Day Tripper» handler om syre. «Lucy in the Sky» er vel åpenlys, sier McCartney.

  • Les hele intervjuet.
  • McCartney spiller på Valle Hovin 14. juni
DRIVER PÅ:</B> 14. juni skal Paul McCartney underholde på Valle Hovin i Oslo.
FANTASTISKE FIRE:</B> Paul McCartney (bak til venstre) skapte musikkhistorie med sine kolleager i Beatles, Ringo Starr (bak til høyre), George Harrison (foran til venstre) og John Lennon.