Robert Stoltenberg

- Jeg har savnet det

Det er inspirerende å jobbe med unge folk, sier Robert Stoltenberg om humorsamarbeidet med Herman Flesvig.

PROGRAMLEDER: Robert Stoltenberg er for første gang programleder for NRK Sommeråpent. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PROGRAMLEDER: Robert Stoltenberg er for første gang programleder for NRK Sommeråpent. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det ble litt stivt smil. Men kanskje det passer til denne rollen?

Robert Stoltenberg (54) kaster ut et av sine mange undrende, retoriske spørsmål mens han poserer foran fotografen ved en sommergrønn gressplen på Marienlyst i Oslo.

NRK-profilen er kjent for sine mange, folkekjære roller som «Narvestad» og «Pirka» i «Borettslaget», og de seineste åra for ulike fjes i småsnutter sammen med Herman Flesvig (27).

Denne sommeren tok 54-åringen fatt på en ny rolle – programlederrollen. Sammen med Ingrid Gjessing Linhave ledet han seerne gjennom årets første uke av NRK Sommeråpent.

- Jeg synes det er en spennende utfordring. Det er veldig annerledes å være Robert på tv, ikke spille figurer og gjemme seg bak skjegg eller parykk, sier han noen dager før han skal i ilden.

Stoltenberg har tidligere fortalt Dagbladet at han trives med å spille ulike figurer og at «den vanskeligste rollen er å være seg selv». Programlederrollen føler han seg derimot ganske trygg på.

- Jeg liker bedre å stille spørsmål enn å svare på dem og måtte levere noe. Derfor har jeg egentlig ikke blitt så mye intervjuet. Jeg synes ikke at jeg er så interessant at jeg trenger å snakke om meg selv hele tiden. Alle er interessante. Hvorfor er jeg mer interessant enn andre?, spør han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer