- Jeg har savnet friheten!

- Jøje meg, jeg er ikke vant til dette her, jeg! stønnet en lykkelig 23-åring da kameralysene var slukket og millionsjekken fra TVNorge var i trygg forvaring hos den store vinneren. Blitzregnet lyste opp i nattehimmelen på Fornebu og sola sjøl het Lars Joakim Ringom.

Hjemme venter det flere tusen e-postmeldinger, jobbtilbud og tilbud om platekontrakt. Sjøl vil han mest av alt i hele verden inn på Filmskolen på Lillehammer.

- Hvorfor vant akkurat du? Enda du ikke har store pupper...

- Hehe, det veit jeg ikke. Faktisk trodde jeg at en av jentene skulle vinne. Kanskje var det de rosa knærne mine som gjorde utslaget? undret 23-åringen fra Lillehammer, og lot jeansen falle, slik at alle fikk se at han i det minste har fått litt sol på kroppen.

Var seg sjøl

- Du skal være den eneste som ikke har vært i tottene på de andre deltakerne. Er det søndagsversjonen av Lars Joakim vi har sett, eller er du like hyggelig ellers også?

- Du kan jo spørre noen av vennene mine, noen av dem som står der nede. De kan nok bekrefte at jeg bare har vært meg sjøl. Før jeg gikk inn tenkte jeg over ting jeg ikke hadde lyst til å gjøre inne i huset...

- Som for eksempel?

- Å ha sex. Det har jeg jo på utsida, beroliget Lars Joakim.

Han forsikret om at det ikke hadde skjedd mye i huset han angret på.

- Men det kan nok hende det blir tøft å være leirleder for 60 unger i sommer, hvis «Big Brother»-hysteriet har vært så stort. Men nå skal det bli jævlig fett å treffe vennene mine! sa Lars Joakim, og skottet i retning kompisene som hadde stilt seg opp nederst i «Big Brother»-hagen.

Flygelfond

«Big Brother»-seerne har sikkert fått med seg at vinneren er meget musikkinteressert. Og da han i går kveld begynte å ramse opp hvem som skulle få være med å dele premiepotten han stakk av med, en million forhåpentligvis skattefrie kroner, kom overraskelsen:

- Jeg skal dele med slekt og venner, og så skal jeg gi litt til flygelfondet på Voss Folkehøgskole. Der trenger de nytt flygel, fastslo Lars Joakim, etter manges mening den snilleste, morsomste og definitivt den yngste av deltakerne.

Den mest populære også, viste det seg. Han kan takke mange av de 2,7 millioner innringerne for seieren.

- Hva nå, blir det filmskole?

- «Big Brother» har i hvert fall ordnet så jeg kommer til intervju. Det hadde vært knall. Først skal jeg hjem til mamma og pappa på Lillehammer, til søsknene mine og bikkja... Så får vi se.

- Hva var verst ved å være innesperret i 100 dager?

- Å, jeg har savnet friheten. Og musikken. Jeg har savnet å kunne gjøre ting jeg hadde lyst til når jeg ville. Og jeg har savnet å kunne være helt aleine når jeg følte for det. Men ellers er dette bare fantastisk, slutter Lars Joakim og stritter imot når de andre deltakerne skal kaste ham i bassenget. Til ingen nytte.

Traff Rodney

Før Anette gikk inn i «Big Brother»-huset sa hun at hun ikke skulle ha sex.

- Det var det eneste jeg sa som jeg har måttet gå tilbake på. Jeg så litt annerledes på det etter at jeg traff Rodney. Det må jeg stå for nå. Jeg er forberedt på reaksjoner av begge slag, både positive og negative - tror jeg, sa Anette til Dagbladet på festen i Oslo i natt.