GIR PENGERÅD: TV3 har hatt stor suksess med «Luksusfellen». Nå spilles det inn en ny sesong med Elin Ørjasæter som rådgiver sammen med Hallgeir Kvadsheim.
Foto: Siv Seglem
GIR PENGERÅD: TV3 har hatt stor suksess med «Luksusfellen». Nå spilles det inn en ny sesong med Elin Ørjasæter som rådgiver sammen med Hallgeir Kvadsheim. Foto: Siv SeglemVis mer

- Jeg har selv hatt det tøft

Elin Ørjasæter er Dagblad-Hallgeirs nye partner i TV3s «Luksusfellen».

||| Den profilerte kommentatoren i E24 blir rådgiver sammen med Dagbladets Hallgeir Kvadsheim i neste sesong av «Luksusfellen».

I den populære TV-serien kommer Elin Ørjasæter tett på folk som sliter med stor gjeld -  ofte etter et ustyrlig forbruk.

- Jeg har stor forståelse for at økonomien går over styr. Jeg kan selv være en impulsstyrt person, og har gjort flere risikable satsinger, sier Ørjasæter til Dagbladet.

Måtte ta grep
Og la oss få det på bordet først som sist:

- Da jeg startet et rekrutteringsfirma for IT-bransjen på samme tid som IT -bobla sprakk, opplevde jeg selv tøffe økonomiske tider. Da var utgiftene større enn inntektene, og det var nødvendig med beinhard økonomisk kontroll, sier Ørjasæter.

Hun tok grep for å unngå ubetalte regninger.

- Da det var som tøffest, ringte jeg kreditorene og fikk betalingsutsettelse i god tid for fristen, sier Ørjasæter.

Dette kommer hun garantert til å prente inn i gjeldsofrene i «Luksusfellen».

Skal gi inntektsråd
I den Gullruten-nominerte TV-serien skal Ørjasæter også hjelpe dem med inntektssiden av livene deres.

I dette trekker hun på sin bakgrunn som hodejeger, forhandler i en fagforening - og som informasjonssjef med ansvar for personmarkedet i en bank.

Ørjasæter medgir at bankene ikke har grunn til å ha god samvittighet med tanke på hva slags rolle de har spilt i mange folks økonomi.

- Norske banker er gode når det gjelder daglige banktjenester, men burde skamme seg for hvordan de har solgt en del spareprodukter, sier hun.

TV3s «Luksusfellen» er inne i sin fjerde sesong, og Hallgeir Kvadsheim har vært med hele veien. Elin Ørjasæter sier hun nok vil framstå som nokså ulik «sindige» Kvadsheim i den kommende sesongen av TV-serien.

- Jeg blir veldig revet med i situasjonen -  på godt og vondt, sier Ørjasæter.