HOMOFOB: President Vladimir Putin har fått mye kritikk for sitt og Russlands syn på og behandling av homofile. Under søndagens herrestafett sto han like bak statssekretær Knut Olav Åmås, som er åpent homofil. Foto: NTB Scanpix og Christian Roth Christensen/Dagbladet
HOMOFOB: President Vladimir Putin har fått mye kritikk for sitt og Russlands syn på og behandling av homofile. Under søndagens herrestafett sto han like bak statssekretær Knut Olav Åmås, som er åpent homofil. Foto: NTB Scanpix og Christian Roth Christensen/DagbladetVis mer

- Jeg har sett at det er blitt registrert i sosiale medier

Homofile Knut Olav Åmås havnet sammen med Putin i Russland.

Russlands president Vladimir Putin har fått mye kritikk for sitt og Russlands syn på og behandling av homofile. Derfor merket mange seg at han under søndagens herrestafett sto på tribunen like bak statssekretær i Kulturdepartementet, Knut Olav Åmås, som er åpent homofil.

Russlands mektigste Bildet av de to har gått som en farsott i sosiale medier. Da Dagbladet kontaktet Åmas, hadde han følgende kommentar:

- Ja, jeg har sett at min plassering under stafetten er blitt registrert i sosiale medier i dag. Jeg sto midt i den norske delegasjonen, og min plassering foran Putin var nok tilfeldig.

- Jeg hilste ikke på han, legger Åmås til.

Er åpen homofil Putin visste nok ikke at han sto 30 centimeter fra en kjent, profilert kulturpersonlighet - og homofil.

- Hva ville du sagt til Putin hvis du hadde fått muligheten til å snakke med ham? Du er selv åpent homofil - ville du diskutert den omstridte russiske homoloven med ham?

- Det du spør om var tema i møtet med Erna Solberg og statsminister Medvedev der jeg også var til stede.

- Takk for det, men det var ikke svar på spørsmålet?

- Det er svaret vi har.