Kunst og arkitektur

- Jeg har sett framtida. Den ligger i skyggen

Plan- og bygningsetaten sitter med regelboka, og de måler solvinkler og skyggefelt for å sikre mest mulig helse og trivsel, skriver Mikael Godø.

AKER BRYGGE: Is på brygga, pils på lekteren eller bare gratis sol – Aker Brygge er bankers når vårstrålene tiner opp byens borgere. Foto: MIKAEL GODØ
AKER BRYGGE: Is på brygga, pils på lekteren eller bare gratis sol – Aker Brygge er bankers når vårstrålene tiner opp byens borgere. Foto: MIKAEL GODØ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i den tid jeg gikk omkring i Kristiania, sulten på sol. Det hadde vært en lang vinter – vel, kortere enn på Hamsuns tid, og hvem kan klage når det er tjue grader i slutten av mars? Våren lokker fram det dyriske i oss mennesker. Vi oppfører oss som katter, slanger og andre dyrearter på leting etter varme, gjerne lent mot en lun husvegg. Vi er både jeger og bytte – vi jakter på sola, og blir dens villige offer. Min soljakt starter øst i Oslo sentrum. Himmelen er blå, gradestokken har krøpet over titallet, og jeg beveger meg ut i byrommet. Målet er å gå en tur i sola, ikke å sitte stoisk på en benk i nærmeste park. Dessuten står sola så lavt at skyggen legger seg over parken like etter lunsj.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer