- Jeg har sett ham naken på gymmen mange ganger

Bret Easton Ellis ønsker seg Alexander Skarsgård i filmatisering av erotisk bestselger.

EROTISK FILM NESTE? Bret Easton Ellis tvitrer at han har sett Alexander Skarsgård naken på gymmen mange ganger, og mener han er perfekt for den mannlige hovedrollen i filmatiseringen av «Fifty Shades of Grey». Foto: NTB SCANPIX
EROTISK FILM NESTE? Bret Easton Ellis tvitrer at han har sett Alexander Skarsgård naken på gymmen mange ganger, og mener han er perfekt for den mannlige hovedrollen i filmatiseringen av «Fifty Shades of Grey». Foto: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Den amerikanske forfatteren E.L. James har hatt eventyrlig suksess med sin erotiske boktrilogi «Fifty Shades of Grey».

Bøkene har solgt i over ti millioner eksemplarer i USA, og toppet bestselgerlistene i ukesvis.

Nylig ble det klart at Gyldendal har sikret seg de norske rettighetene til bøkene, som opprinnelig ble skrevet som såkalt «fan fiction» til vampyrserien «Twilight». Bøkene handler om den unge entreprenøren Christian Grey og hans lidenskapelige forhold til studenten Anastasia Steele.

Kritikere har omtalt trilogien som «husmorporno» og «Twilight for voksne», men nå ser det ut til at flere enn husmødrene har fått øynene opp for historien.

Easton Ellis manusforfatter?
Universal Studios har kjøpt filmrettighetene, og foreløpig er det ikke klart verken hvem som skal regissere, skrive manus eller bekle rollene. Men sist lørdag begynte den amerikanske forfatteren Bret Easton Ellis en ganske iøyenfallende Twitter-kampanje for å lansere seg selv som manusforfatter.

- Jeg lanserer meg selv som kandidat til å skrive manus til filmversjonen av «Fifty Shades of Grey»..., skrev han først, og fulgte opp med en ny melding i går:

FLEIPER HAN? Bret Easton Ellis har tvitret svært mye om den erotiske bestselgertrilogien «Fifty Shades of Grey» de siste dagene. Foto: NTB SCANPIX
FLEIPER HAN? Bret Easton Ellis har tvitret svært mye om den erotiske bestselgertrilogien «Fifty Shades of Grey» de siste dagene. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Kontaktet agenten min i dag angående å filmatisere «Fifty Shades of Grey» og har ikke hørt noe fra ham. Men det er lørdag og Gay Pride, så: Forståelig.

Bret Easton Ellis er særlig kjent for boka «American Psycho», som er filmatisert med Christian Bale i hovedrollen.

- Skarsgård perfekt
Åpenbart har han slitt litt med å bli tatt seriøst, for litt senere på søndag skrev han så:

- Fullstendig engasjert i å filmatisere «Fifty Shades of Grey». Dette er ikke tøys. Christian Grey og Ana: Potensielt fantastiske filmkarakterer.

I dag har han fulgt opp med en rekke meldinger om hvem som bør spille de ulike rollene. Først:

- Cronenberg og Alexander Skarsgård er en no-brainer. Jeg har sett Alexander naken så mange ganger på gymmen vi begge går til: Perfekt casting.

Scarlett Johansson
Etter hvert erklærer han likevel at Ryan Gosling er mannen som «i en perfekt verden» burde spille rollen. Det samme gjelder visst for Lena Dunham fra TV-serien «Girls», når det gjelder den kvinnelige hovedrollen: «I think she's hot».

FORESLÅTT: Scarlett Johansson. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Andrew Kelly
FORESLÅTT: Scarlett Johansson. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS/Andrew Kelly Vis mer

Men:

- Hvis jeg tenker mer konvensjonelt for Ana i «Fifty Shades of Grey»: Scarlett Johansson eller Kristen Stewart, skriver han så.

Hvor oppriktig framstøtet til Easton Ellis er ment, er fortsatt uklart. Han har ennå ikke snakket om «Fifty Shades of Grey» noe annet sted enn på Twitter.