«Jeg har sett sånne som deg på kveldstid på Karl Johan»

Her blir hun utsatt for grov rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under kveldens episode av «Hvem bryr seg» på TV 2, tar programleder Klaus Sonstad opp et tema som er høyst aktuelt, nemlig rasisme. 

Selv om sekvensen i videoen øverst i saken er gjennomført av skuespillere, mener daglig leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen at dette i aller høyeste grad er en realitet i Norge. 

- Rasistisk sjikane er mer utbredt enn mange tror. Dette er noe mange borgere i vårt samfunn risikerer å bli utsatt for som en del av dagliglivet. En del mennesker tillater faktisk seg selv å rakke grovt ned på andre, sier Steen til Dagbladet.

I programmet «Hvem bryr seg» setter programleder Klaus Sonstad (45) søkelyset på hvor mye nordmenn egentlig bryr seg om hverandre.

«Slipper ikke inn pakkiser» Steen forklarer at diskriminering og rasistisk sjikane finner sted på mange ulike måter. Selv om det finnes statistikk om omfattende diskriminering i arbeidslivet og på boligmarkedet, er det vanskeligere å tallfeste rasistisk sjikane, sier han.

- For et par dager siden fikk vi inn en klage på at et utested på Frogner nektet å slippe inn en person, og begrunnet det med at «vi slipper ikke inn pakkiser». Da vi selv var ute og testet utesteder i Oslo, ble en ung afrikansk mann nektet inngang på fire av fem steder. Noen laget apelyder etter ham i køen, mens noen kalte ham «sotrør».  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer