- Jeg har simulert orgasme foran 400 mennesker. Nå kan jeg klare alt!

Vil gå fra Vogue-forsider til Hollywood-karriere.

SUPERMO(R)DELL: Skuespilleren og modellen Janicke Askevold bestemte seg ikke for å gi jernet for filmkarrieren før hun fikk barn. - Da ble det viktigere å stable en karriere på beina, sier hun. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet.
SUPERMO(R)DELL: Skuespilleren og modellen Janicke Askevold bestemte seg ikke for å gi jernet for filmkarrieren før hun fikk barn. - Da ble det viktigere å stable en karriere på beina, sier hun. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg liker en utfordring, å oppsøke akkurat det jeg synes er mest skummelt, sier Janicke Askevold (32) flere ganger under intervjuet med Dagbladet.

Det forklarer hvordan hun har klart å holde seg i modellbransjen i 13 år, med jobber for Salvatore Ferragamo, Dior, og forsider i italienske Vogue og franske Marie Claire. Det forklarer hvordan hun har fått til det få nordmenn - og ikke minst modeller - har klart før henne: å få spille roller ment for franskmenn i store, franske film- og teaterprosjekter.

Og det forklarer hvorfor hun nå kaster seg ut i filmbransjens tøffeste marked og lovede land. Janicke Askevold, 32 år og småbarnsmor, skal til Hollywood og satse stort sammen med kjæresten, filmregissør Gilles Paquet Brenner.

Paris-LA Bærumsjenta har dratt til LA for noen mindre opphold allerede, men nå flytter hun med kjæreste og barn for et helt år. Skandinavia er tydelig i vinden der borte, etter suksessene til Noomi Rapace, Skarsgård-familien, og Tommy Wirkola.

- Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger når jeg har vært der. De liker skandinaviske utseender. Men de er helt klare på at man må snakke perfekt amerikansk, sier Askevold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer