- Jeg har sluttet å bli overveldet

Men vokalisten i Øya-aktuelle Mew skjønner fortsatt ikke en dritt.

TIL OSLO:  Gitarist Bo Madsen, trommis Silas Graae og vokalist Jonas Bjerre i danske Mew er headlinere på Øyafestivalen på onsdag. Foto: SONY
TIL OSLO: Gitarist Bo Madsen, trommis Silas Graae og vokalist Jonas Bjerre i danske Mew er headlinere på Øyafestivalen på onsdag. Foto: SONY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Da jeg var liten trodde jeg at jeg kom til å skjønne alt med en gang jeg ble voksen. Nå er jeg 32 år, og ting gir fortsatt ingen mening, sier Jonas Bjerre, vokalist i det Øya-aktuelle danske bandet Mew, til Dagbladet.no.

17. august slipper indierockbandet sitt nye album med den sinnssykt lange tittelen «No More Stories Are Told Today. I'm Sorry, They Washed Away. No More Stories The World Is Grey. I'm Tired. Let's Wash Away».

Lei av historierLitt paradoksalt egentlig. For «No Stories...» er egentlig et veldig historiefortellende album ifølge Bjerre. De første utenlandske anmeldelsene har vært strålende, og albumet sies å være mer fargerikt og lysere enn den kompliserte, litt pretensiøse kunstnerrocken bandet er kjent for. Men også mer ekstremt, med mer individuelle sanger. Rett og slett mer modent enn den siste plata «And the Glass Handed Kites» fra 2005, mener Bjerre.Én ting har Mew-vokalisten nemlig skjønt etter at han ble «voksen», og det er at verden er et mystisk og merkelig sted.

- Jeg tror modenhet kommer med en gang du skjønner at du aldri kommer til å forstå. Når du slutter å prøve å få alt til å gi en mening, sier han. I en periode var Bjerre derimot veldig desillusjonert, og for et halvt år siden ble alle historier bare likegyldige. Han var lei. Derav platetittelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.