Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Stjernekamp»

- Jeg har tapt to millioner

Alex Rosén vet hvordan det er å være sulten og ikke å ha penger.

JEG ER NAVER: Coronaen har gitt Alex Rosén inntektstap i millionklassen, og nå får han penger av Nav. - Du kan si jeg er en naver, sier han. Foto: Nina Hansen
JEG ER NAVER: Coronaen har gitt Alex Rosén inntektstap i millionklassen, og nå får han penger av Nav. - Du kan si jeg er en naver, sier han. Foto: Nina Hansen Vis mer

Torsdag ble årets ti deltakere til NRKs «Stjernekamp» lansert: ni dannede artister, og én gal mann – tilsynelatende.

En dannet gjeng – og Alex

En etter en kom de inn på podiet, høflige, ydmyke og dannede – ikke mye rock'n'roll over dette, før siste artist ble presentert: Alex Rosén.

- Dette var på høy tid, jeg har veldig mye å levere.

Han feide programleder Kåre Magnus Bergh og resten av gjengen av banen med høy poseringsfakter, visuelt trøkk og verbale ladninger.

Mer enn bare gæren

- Jeg liker å ta plass, jeg strutter av selvtillit – jeg har for mye av det. Musikk handler om å lage show. Alle artistene som ble kom inn på scenen før meg, er så ordentlige. Ikke mye sex, dop og rock'n'roll å spore her. Dette er «flinkisgenerasjonen», sier Alex, og ler hest som om han har tømt ei flaske Bourbon og røykt en 20-pakning.

Han omtaler seg som «Gærne-Alex», og sier til Dagbladet at «det var jaggu på tide å bli invitert til «Stjernekamp».

- Men jeg må bevise at jeg er mer enn gal, mer enn Gærne-Alex. Nå skal jeg bruke sommerferien på å øve litt. Må senke garden og ta dette seriøst.

ÅRETS DELTAKERE: Høstens «Stjernekamp»-ere, fra venstre Odd Einar Nordheim, Hege Øverseen, Ingeborg Walther, Knut Marius Djupvik, Alex Rosén, Myra, Emil Solli-Tangen, Sandra Lyng, Anita Hegerland og Vegard Bjørsmo. Foto Nina Hansen
ÅRETS DELTAKERE: Høstens «Stjernekamp»-ere, fra venstre Odd Einar Nordheim, Hege Øverseen, Ingeborg Walther, Knut Marius Djupvik, Alex Rosén, Myra, Emil Solli-Tangen, Sandra Lyng, Anita Hegerland og Vegard Bjørsmo. Foto Nina Hansen Vis mer

Jahn Teigen har vært er forbilde for Alex Rosén.

- Teigen har vært viktig, han kunne showe. Jeg kan synge alle sjangere, men behersker ikke alle like godt. Men musikk handler om levere og opptre – og det kan jeg, sier Rosén til Dagbladet.

- Jeg er naver

Det virker som om det er mye innestengt energi i Alex Rosén, mer enn vanlig. Coronaen har også preget ham. I likhet med andre artister, har han mistet en rekke jobber.

- Jeg har tapt to millioner kroner på coronaen, sier han.

- Over 20 jobber er gått tapt. Heldigvis har jeg penger på bok, og overlever. Dessuten er jeg permittert fra mitt eget selskap, og får dagpenger av Nav. Så, du kan si at jeg er en naver – og det er lenge siden jeg har vært.

Måtte stjele mat

For 30 år siden, før det tok av med bandet hans, Go Go Gorilla, levde han fra hånd til munn, og fikk både arbeidsledighetstrygd og gikk på «sosialen», for å overleve.

-Jeg måtte det for ikke å sulte i hjel, sier han.

- Husker at jeg stjal mat. Eller, jeg sier at jeg tok, ikke stjal. Jeg gikk i butikker og forsynte meg med druer og småting. Jeg vet hvordan det er å være fattig og sulten og ikke ha penger, sier Alex Rosén.

Har penger i banken

I en periode strødde han rundt seg med penger, etter at karrieren tok av. Men så ble han voksen. Alex forteller at han er langt fra så gal som han framstår. Likevel er han tydelig på at han ikke spiller «noe skuespill» – men at han er seg selv, alltid.

- Men penger på bok har jeg.

- Det handler om å være smart. Har sløset og vært spandabel på byen, men den tida er over. Jeg sparer, setter av penger og har alltid en buffer. Så selv om jeg har gått glipp av to millioner, overlever jeg, samboeren og mine to sønner.

Alex sier til Dagbladet at han skal forsvare og rettferdiggjøre sin plass i «Stjernekamp» til høsten.

- Og når jeg ikke skal forberede meg, du vet, opera kan bli tøft – så skriver jeg på ei bok om seiling.

Uten Thomas Felberg

Siden 2012 har «Stjernekamp» vært blant de best populære tv-programmene på NRK – og så langt er det norske folk blitt presentert for 80 artister, en rekke av dem totalt ukjent før dette.

Lørdag 29. august er Kåre Magnus Bergh og Mona B. Riise tilbake på skjermen.

- Men det blir uten Thomas Felberg, sier Riise, som skal støtte seg til to fagdommere til høsten. Hvem det blir, er ennå ikke bestemt.

Les om alle årets «Stjernekamp»-artister her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!