NY LÅT: «Ravi» er igjen aktuell med ny låt etter å ha jobbet mye med tv de senere årene. - I retrospektiv synes jeg det er rart at jeg har laget så lite musikk de siste ni årene. Jeg stusser over det. Men jeg angrer ikke på noen ting, sier Ravi til Dagbladet. Foto: Anders Grønneberg
NY LÅT: «Ravi» er igjen aktuell med ny låt etter å ha jobbet mye med tv de senere årene. - I retrospektiv synes jeg det er rart at jeg har laget så lite musikk de siste ni årene. Jeg stusser over det. Men jeg angrer ikke på noen ting, sier Ravi til Dagbladet. Foto: Anders GrønnebergVis mer

- Jeg har tatt et mentalt brudd med tv

Ravi fikk ikke fornyet kontrakten med TV3.

(Dagbladet): For ti år siden lagde han låter som toppet hitlistene.

«Utadæsjælåplevelse» «Dødsøt» og «E-Ore» er bare noen av landeplagene artisten og programlederen har skapt.

Etter nesten 10 års brakk musikkarriere, er Ivar «Ravi» Christian Johansen nå aktuell med ny låt.

I kjent Ravi stil synger han om å være forelska i låta «Du-du-du-du-du».

- Hva vil du fortelle med låta?

- At enkelte norske gutter, inkludert meg selv, kan trenge litt trening i damesjekking. Noen ganger er vi for forsiktige. Noen ganger er vi for klønete. Noen ganger er vi så berusa at sjekkinga fremstår som et fiendtlig angrep snarere enn en hyggelig gest.
Dessuten forteller låta at det er en kort vei fra kjærlighet til galskap. Hovedpersonen er så forelska at han glemmer å vaske seg og gre seg. Han har mista jobben, og glemmer å gå på NAV. Og han glemmer å booke time hos psykologen sin.

Fire år etter at det ble kjent at han og ekskona Line Musæus gikk hvert til sitt, synger han altså om å være forelsket.

- Er du på leting etter ny kjæreste?

- Ja, det er jeg stort sett hele tiden, sier Ravi til Dagbladet og legger til et ha-ha.

- Mentalt brudd med tv Med på laget i den nye låta har han fått Grand Prix-vinner Stella Mwangi. Han roser henne for arbeidet.

- Jeg har jobbet mye med musikk de tre siste årene. Jeg har nok ikke jobbet intensivt med musikk siden 2006. De siste musikkårene har vært veldig fine, ikke minst fordi jeg har samarbeidet med så hyggelige og flinke folk. Sånne folk som Stella Mwangi for eksempel, sier Ravi til Dagbladet.

«Ravi» ble først kjent som musiker, og startet bandet Jaga Jazzist i 1994 sammen med Martin Horntveth. Men de senere årene har han ledet flere store tv-konsepter på både TV 2 og TV3.

For fem år siden ledet han «X Factor» og «Idol» året etter, sammen med Guri Solberg. Han har også vært programleder for seersuksessen «Landeplage» på NRK1, og ledet «Spellemannprisen» på TV 2 i 2010 og 2011 sammen med Solveig Kloppen.

I 2012 gikk han fra TV 2 til TV3. I løpet av sin to års lange kontrakt på TV3, ledet han «Småbruket» og «Skjulte skatter» med Jannecke Weeden. Men så var det plutselig slutt.

Uten tv-jobb - Programmet hans kom ikke til videre produksjon og da har det ikke vært naturlig at han fortsatte heller. Da vi fikk Ravi inn hos oss høsten 2012, hadde vi et veldig norsk fokus på programmene våre. Da passet han perfekt, sier pressesjef i TV3, Line Vee Hanum og fortsetter:

- I løpet av de siste årene har vi lagt om profilen vår. Blant annet har vi endret hele ledelsen og med det er også innhold og profil endret.

TV3 fornyet ikke kontrakten og Ravi står nå uten tv-jobb.

- Jeg føler at jeg har tatt et mentalt brudd med tv-arbeid. Jeg har ikke brutt med «noen», verken med noen folk eller noen kanal. Jeg har mange venner i tv-bransjen, alt fra direktører til sjauere, og de vennskapene vil bestå selv om jeg ikke har planer om å jobbe så mye med tv i programleder-rolle.

- Hvis det hadde det vært ditt valg, ville du fortsatt jobbet med tv da?

- Nei. Og den erkjennelsen og den innsikten kan jeg egentlig takke TV3 for. Jeg var på kontrakt hos TV3, og det siste året fikk jeg lønn uten å gjøre noen verdens ting. Jeg fikk veldig god tid til å tenke, trene og lage musikk. Det var egentlig helt strålende. Når albumet mitt kommer, burde TV3/Viasat stå oppført som hovedsponsor, sier Ravi og ler.

Stusser over lite musikk - Angrer du på at du de senere årene har jobbet så mye med tv?
 
- I retrospektiv synes jeg det er rart at jeg har laget så lite musikk de siste 9 årene. Jeg stusser over det. Men jeg angrer ikke på noen ting. Dessuten er jeg en veldig spretten og umoden 39-åring. Så har jeg mange år på meg til å fullføre livsverket, sier han.

- Hva er planene dine framover?

- Planene framover er å gi ut mer musikk. I første rekke mange singler, som etterhvert blir et album. I tillegg skal jeg spille mye i sommer, blant annet et par konserter i Oslo, i Tønsberg, Flekkefjord, Fredrikstad og Kragerø.

SYNGER MED: Med på laget i den nye låta har Ravi fått Grand Prix-vinner Stella Mwangi. Han roser henne for arbeidet. Foto: Stella Pictures
SYNGER MED: Med på laget i den nye låta har Ravi fått Grand Prix-vinner Stella Mwangi. Han roser henne for arbeidet. Foto: Stella Pictures Vis mer