AKTUELL: Årets bergenser heter ifølge Bergensavisen Helge Jordal. 70 år gammel er teaternestoren ute med biografi. - Kulturen vår er generelt lite flinke til å innrømme at vi skal dø. Det tror jeg sprer frykten, sier jubilanten i et intervju med Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AKTUELL: Årets bergenser heter ifølge Bergensavisen Helge Jordal. 70 år gammel er teaternestoren ute med biografi. - Kulturen vår er generelt lite flinke til å innrømme at vi skal dø. Det tror jeg sprer frykten, sier jubilanten i et intervju med Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

«Jeg har tenkt på kvinnfolk hele livet, men nå tenker jeg mer og mer på døden»

- Folk trodde jeg var gal og voldelig, det stemmer ikke. Skuespiller og kulturpersonlighet Helge Jordal (70) forteller om sitt innholdsrike liv. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Han holder seg godt for å være 70 år, «kjuagutten» fra Bergen. Han er i god form. Det er ingenting skralt over den kjente skikkelsen som med muntre steg kommer spradende nedover Kristian IVs gate i Oslo.

- «Jeg har tenkt på kvinnfolk hele livet, men nå tenker jeg mer og mer på døden». Ikke at jeg bare har tenkt på damer opp gjennom, sier skuespillerlegende Helge Jordal med et bredt glis.

- Det var kunstneren Håkon Bleken som sa noe sånt en gang. Jeg forstår hva han mener nå. Man har hele veien skjønt at det tar slutt, men nå er det på en litt annen måte. I kulturen vår er vi generelt lite flink til å innrømme at vi skal dø. Det vi ikke snakker åpent om, skaper frykt, sier Jordal.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn