Du leser nå Dagbladet Pluss

«Jeg har tenkt på kvinnfolk hele livet, men nå tenker jeg mer og mer på døden»

- Folk trodde jeg var gal og voldelig, det stemmer ikke. Skuespiller og kulturpersonlighet Helge Jordal (70) forteller om sitt innholdsrike liv. 

AKTUELL: Årets bergenser heter ifølge Bergensavisen Helge Jordal. 70 år gammel er teaternestoren ute med biografi. - Kulturen vår er generelt lite flinke til å innrømme at vi skal dø. Det tror jeg sprer frykten, sier jubilanten i et intervju med Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AKTUELL: Årets bergenser heter ifølge Bergensavisen Helge Jordal. 70 år gammel er teaternestoren ute med biografi. - Kulturen vår er generelt lite flinke til å innrømme at vi skal dø. Det tror jeg sprer frykten, sier jubilanten i et intervju med Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Han holder seg godt for å være 70 år, «kjuagutten» fra Bergen. Han er i god form. Det er ingenting skralt over den kjente skikkelsen som med muntre steg kommer spradende nedover Kristian IVs gate i Oslo.

- «Jeg har tenkt på kvinnfolk hele livet, men nå tenker jeg mer og mer på døden». Ikke at jeg bare har tenkt på damer opp gjennom, sier skuespillerlegende Helge Jordal med et bredt glis.

- Det var kunstneren Håkon Bleken som sa noe sånt en gang. Jeg forstår hva han mener nå. Man har hele veien skjønt at det tar slutt, men nå er det på en litt annen måte. I kulturen vår er vi generelt lite flink til å innrømme at vi skal dø. Det vi ikke snakker åpent om, skaper frykt, sier Jordal.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.