Heddaprisen 2019

- Jeg har tjent mye penger på dette

Stein Winge fikk Heddakomiteens ærespris.

OVERRASKET: Det var en intetanende og overrasket teaterinstruktør (og skuespiller), Stein Winge, som mottok Heddakomiteens ærespris - her med et knippe av de andre Heddaprisvinnerne i bakgrunn. Foto: NTB ScanpixSSS
OVERRASKET: Det var en intetanende og overrasket teaterinstruktør (og skuespiller), Stein Winge, som mottok Heddakomiteens ærespris - her med et knippe av de andre Heddaprisvinnerne i bakgrunn. Foto: NTB ScanpixSSS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En måpende og intetanende Stein Winge (78) skjønte lite mens hans liv langsomt «passerte i revy», da teatersjefene Solrun Toft Iversen og Erik Ulfsby i små fragmenter avslørte hvem som skulle få Heddakomiteens ærespris.

- Dette er jo et sjokk, da. Og jeg som ikke engang tenkte å komme hit. Her sitter jeg uskyldig nedi salen og vet ingen ting om dette der, sa han fra scenen på Det Norske Teatret søndag kveld - og takket juryen og seg selv.

Med V8-er i brystet

Den internasjonalt kjente og anerkjente teater- og operainstruktøren er en koloss. Ikke bare er han en stor mann, en brumlebasse med V8-er i brystet, men også en ydmyk Thalias tjener.

- Man må våge å stille seg naken, da blir det som regel bra.

- Det har vært et eventyr å få jobbe med skuespillere, og Espen Skjønberg har lært meg mye. At man skal snakke med skuespillere, ikke beordre dem, sa Winge i sin takketale.

- 400 000 i lomma

Han fortalte at han slet med å etablere Ibsenfestivalen den gang han var sjef på Nationaltheatret. Senere havnet han i de store operahusene i utlandet.

- Jeg har tjent mye penger. Vi betalte ikke skatt der. Det var bare å putte 400 000 i lomma, sa Winge med skjelmsk mine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer