MØTTES I DAG:  Kulturminister Hadia Tajik møtte byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke, i dag. Det i forbindelse med at kulturministeren har strakt ut en hånd til et nytt Munch-museum.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MØTTES I DAG: Kulturminister Hadia Tajik møtte byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke, i dag. Det i forbindelse med at kulturministeren har strakt ut en hånd til et nytt Munch-museum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Jeg har tro på at det vil bli etablert et flertall før eller siden

Kulturminister Hadia Tajik om et nytt Munch-museum.

Kulturminister Hadia Tajik (Ap) og kulturbyråd i Oslo, Hallstein Bjercke (V), møttes mandag for å diskutere statlig økonomisk støtte og organiseringshjelp til et nytt Munch-museum.

- Begge parter opplever kontakten som positiv, og jeg ser fram til at vi fortsetter kontakten fram mot et nytt Munch-museum, sier Tajik til NTB etter møtet.

Mandagens møte var et resultat av at kulturbyråden tidligere i vinter ba Tajik om statlig hjelp. Onsdag forrige uke sa Tajik at hun vil innvilge en søknad om pengestøtte til oppføring av et nytt Munch-museum, så fort det kommer inn en søknad det er mulig å behandle. I klartekst betyr at det kulturministeren krever politisk flertall bak ett konkret alternativ, før det er aktuelt å behandle søknaden.

- Jeg har tro på at det vil bli etablert et flertall før eller siden, sier Tajik.

Situasjonen har vært fastlåst fordi Oslo kommune ikke har klart å bli enig med seg selv om lokalisering og organisering av museet.

- Får vi hjelp både med finansiering og organisering, så må vi i Oslo klare å bli enige om lokalisering. Vi forsøker å løse dette steg for steg. Partiene snakker sammen, men hvor lang tid det tar før man blir enige, er vanskelig å si, sier Bjercke til NTB etter møtet.

- Jeg håper det uvanlige, men tydelige signalet om at vi veldig gjerne vil bidra, kan føre til at samtalene lokalt endrer karakter, sier Tajik.

(NTB)