- Jeg har tro på at det vil bli etablert et flertall før eller siden

Kulturminister Hadia Tajik om et nytt Munch-museum.

MØTTES I DAG:  Kulturminister Hadia Tajik møtte byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke, i dag. Det i forbindelse med at kulturministeren har strakt ut en hånd til et nytt Munch-museum.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MØTTES I DAG: Kulturminister Hadia Tajik møtte byråd for kultur og næring i Oslo kommune, Hallstein Bjercke, i dag. Det i forbindelse med at kulturministeren har strakt ut en hånd til et nytt Munch-museum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kulturminister Hadia Tajik (Ap) og kulturbyråd i Oslo, Hallstein Bjercke (V), møttes mandag for å diskutere statlig økonomisk støtte og organiseringshjelp til et nytt Munch-museum.

- Begge parter opplever kontakten som positiv, og jeg ser fram til at vi fortsetter kontakten fram mot et nytt Munch-museum, sier Tajik til NTB etter møtet.

Mandagens møte var et resultat av at kulturbyråden tidligere i vinter ba Tajik om statlig hjelp. Onsdag forrige uke sa Tajik at hun vil innvilge en søknad om pengestøtte til oppføring av et nytt Munch-museum, så fort det kommer inn en søknad det er mulig å behandle. I klartekst betyr at det kulturministeren krever politisk flertall bak ett konkret alternativ, før det er aktuelt å behandle søknaden.

- Jeg har tro på at det vil bli etablert et flertall før eller siden, sier Tajik.

Situasjonen har vært fastlåst fordi Oslo kommune ikke har klart å bli enig med seg selv om lokalisering og organisering av museet.

- Får vi hjelp både med finansiering og organisering, så må vi i Oslo klare å bli enige om lokalisering. Vi forsøker å løse dette steg for steg. Partiene snakker sammen, men hvor lang tid det tar før man blir enige, er vanskelig å si, sier Bjercke til NTB etter møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer