Aksel Hennie:

-Jeg har vært jævlig heldig

Aksel Hennie (45) er aktuell med Tommy Wirkolas nyeste action-thriller, «I onde dager». Nå gleder han seg til post-pandemisk fest i kinosalen.

TRAILER: «I onde dager» er en actionthriller med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene og Tommy Wirkola på regi. Filmen kommer på kino 30. juli. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som skuespiller i filmer som «Hodejegerne», «Max Manus» og «The Martian» er Aksel Hennie (45) ikke et ukjent navn i filmverdenen. Nå er han aktuell i en av hovedrollene i Tommy Wirkolas nye actionthriller, «I Onde Dager» sammen med den svenske superstjerna Noomi Rapace og Atle Antonsen.

Enormt inspirerende

Filmen dreier seg om ekteparet Lars (Hennie) og Lisa (Rapace) som tar en weekend på hytta i et forsøk på å reparere forholdet, bortsett fra at Lars i all hemmelighet har planlagt å drepe Lisa for å få tak i livsforsikringen deres. Hennie forteller at han hentet noe av inspirasjonen fra tidligere erfaringer.

- Tematikken dreier seg rundt samlivsproblemer og de fleste av oss har både ett, to og flere forhold å hente inn når det gjelder det, men at det skal gå så langt som det gjør i denne filmen her det er de fleste av oss heldigvis skånet for.

Hennie forteller at han lenge har hatt lyst til å jobbe med Wirkola og Rapace, og at produksjonen av «I Onde Dager» var et inspirerende lyspunkt i en pandemi-tung hverdag.

- Først og fremst så fikk jeg servert et manus av Tommy Wirkola som er noe av det råeste jeg har lest. Manusforfatterne og Tommy har satt seg ned og tenkte, sånn nå er vi nødt til å lage en film som folk skal kunne se når lockdown er ferdig. Det er et sånt powerhouse av positivitet og bare galskap og gøy som er laget for kino. Det tror jeg kommer til å smitte over på lerretet, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer