- Jeg har vært lei av meg selv i årevis

Atle Antonsen trekker seg tilbake fra skjermen.

KINOAKTUELL: Atle Antonsen spiller i den norske spillefilmen «Fuck Up», som har kinopremiere i morgen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KINOAKTUELL: Atle Antonsen spiller i den norske spillefilmen «Fuck Up», som har kinopremiere i morgen. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Forhåpentligvis er jeg den første som blir drita lei av mitt eget tryne, sier Atle Antonsen (42) til Dagbladet.

Han har gjort stor suksess med serien «Dag» på TV 2, er aktuell i humordramaet «NAV» på TVNorge, og er en hyppig gjenganger i «Brille»-panelet på NRK.

Fra i morgen av vil han også være synlig på det store lerretet, i filmen «Fuck Up». Men til høsten forsvinner han fra skjermen.

- Da trekker jeg meg tilbake, og skal spille i «Spamalot» på Folketeatret, sier Antonsen.

- Jeg er ikke redd for å bli lei av meg selv. Det har jeg vært i mange år. Og jeg er vel ikke så redd for at folk skal bli lei av meg heller, sier komikeren med glimt i øyet.

Uheldig kokainsmugler I «Fuck Up» spiller Antonsen den over gjennomsnittet uheldige kokainsmugleren Glenn, som etter et ublidt møte med en elg blir liggende i sykesenga.

NORDISK STJERNELAG: Rollista utgjøres av blant andre Anders Baasmo Christiansen (til venstre), Jon Øigarden, Iben Hjejle, Atle Antonsen, Lennart Jähkel og Tuva Novotny. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NORDISK STJERNELAG: Rollista utgjøres av blant andre Anders Baasmo Christiansen (til venstre), Jon Øigarden, Iben Hjejle, Atle Antonsen, Lennart Jähkel og Tuva Novotny. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

I mellomtiden må barndomsvennene Jack (Jon Øigarden), Robin (Tuva Novotny) og Rasmussen (Anders Baasmo Christiansen) gjøre så godt de kan for å rette opp i de massive problemene han har skapt.

- Han er en sånn person som egentlig aldri har fått til noe som helst, men er både snill og godmodig.

«Fuck Up» baserer seg på virkeligheten, og faktiske hendelser fra regissørens egen oppvekst i Halden.

Han hevder at i hvert fall 80 prosent av hendelsene fra filmen er sanne, og det plutselige møtet mellom Antonsens bil og en elg er blant scenene som har mer enn bare en liten rot i virkeligheten.

REGISSØR:  Øystein Karlsen har skrevet og regissert premiereklare «Fuck Up», og er også mannen bak «Dag». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
REGISSØR: Øystein Karlsen har skrevet og regissert premiereklare «Fuck Up», og er også mannen bak «Dag». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Det har skjedd. Det var en bekjent av meg som kolliderte med en elg, med 38 kilo hasj i bagasjerommet. Han sprakk skallen, og valgte å kaste bilnøklene inn i skauen for så å hevde at det ikke var han som hadde kjørt, forteller Karlsen.

Ville gjort det gratis Filmens totalbudsjett var på 11,8 millioner kroner - uten støtte fra Norsk filminstitutt. Skuespillerne gikk alle med på å gå ned i lønn, og verken produsent Anders Tangen eller regissør Karlsen har så langt tjent én eneste krone på prosjektet.

- Man jobber ikke med film for å bli rik. Dette burde jeg ikke si høyt, men «Fuck Up» kunne jeg gjort gratis. Jeg blir lykkelig av å jobbe med denne gjengen. Vi er en bra konstellasjon, gliser svenske Novotny.

Uavhengig av om dette prosjektet ender i pluss eller minus rent finansielt, skal den selverklærte familien fortsette å samarbeide.

«Dag» blir film Dagbladet kan i dag avsløre at manuset til en spillefilm basert på den populære TV 2-serien «Dag» er ferdig skrevet.

- Det er en lang vei å gå, men tanken er å lage spillefilm. Mye kan skje og akkurat nå er vi på ambisjonsnivå. Men det er veldig gøy og spennende, sier Antonsen.

NORGESVENNER: Svenske Tuva Novotny (høyre) er et kjent ansikt for «Dag»-seere, og «Fuck Up»-kollegaen danske Iben Hjejle varsler at hun vil gjøre flere prosjekter i Norge framover. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NORGESVENNER: Svenske Tuva Novotny (høyre) er et kjent ansikt for «Dag»-seere, og «Fuck Up»-kollegaen danske Iben Hjejle varsler at hun vil gjøre flere prosjekter i Norge framover. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

I tillegg er skriveprosessen til tredje sesong godt i gang, og planlagt premiere er over nyttår.

Danske Iben Hjejle, god kjent fra den danske braksuksessen «Klovn», spiller ambulansesjåføren Malin i «Fuck Up», og har også medvirket i tv-serien «Dag». Hun avslører at hun muligens vil dukke opp også i kommende sesong av serien, og legger til:

- Det er i Norge det skjer for øyeblikket. Jeg gjort mye i Danmark og i Sverige, nå er det Norges tur, smiler hun.

Les Dagbladets anmeldelse av «Fuck Up» side 52.