Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har vært på kjøret

Alle vet at Jokke drekker, men vet vi hvorfor? - Jeg har vært på kjøret lenge nå. Nå er det bare alkohol igjen for meg. Øl, sier Joachim «Jokke» Nielsen (34) med skjelettet av en six-pack Ringnes ved sin side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er Joachim «Jokke» Nielsen:

Det har alltid gått mange rykter om Jokke. Helt siden han på slutten av 80-tallet ble nasjonal rock'n'roll-helt sammen med sitt legendariske backingband Valentinerne. De fleste ryktene er sanne, tror jeg. Han gir i hvert fall det inntrykket. Og Jokke bekrefter selv at han har gått på kjøret en stund, uten å uttrykke det for grundig. - Jeg har brent lyset i begge ender. Jeg har tenkt på døden, fant ut at jeg bare måtte bremse opp.

Var langt nede

Han legger mye av ansvaret for en sunnere livstil på bandet Tourettes, som denne gangen består av Petter Baarli, Runar «Kula» Johannessen og Jørgen Wang. - Jeg har ikke hatt det så morsomt på lenge. Nå gleder jeg meg til hver øving og til turneen, som starter i Bergen 22. april, tror jeg. Jeg har vært ganske langt nede, men nå er jeg positiv. Det gjenspeiles på den nye skiva. Det handler fortsatt om rus, men ikke bare det, sier Jokke. - Hva mener du med at du har vært langt nede? - Jeg har bestemt meg for at jeg vil leve. Mange av vennene mine er døde, av kjøret eller selvmord. Mange andre venner har blitt streite. Det er den delen av vennegjengen jeg vil tilhøre.

Drekker seriøst

- Men øl må jeg ha. Daglig. Fester ikke så mye lenger, ingen inviterer meg. Skjønner ikke hvorfor, sier Jokke og gliser mens han jekker opp den nest siste ølen i six-packen. - Bor på Rodeløkka med dama. Vi har vært sammen i ti år nå, og skal være sammen for resten av livet. Ingen unger, men aldri si aldri. Alkohol har aldri vært noen gimmick for Jokke. Han er en seriøs dranker, som ramler av scenen og snubler inn og mottar Spellemannpriser. - Jeg har drekki siden jeg var 15, men du ser meg ikke så ofte drita på jobb lenger. Øl er flytende valium.

Kreativ som fy

Uansett livsførsel, Joachim Nielsen er blant landets mest kreative rockere. Han står bak seks plater med Jokke og Valentinerne, hvorav én er samleplate, én soloplate under sitt døpenavn og to plater med Tourettes. «Billig Lykke» kommer i butikkene til uka. - Jeg lever fremdeles på slutten av 70-tallet, med punk, glitter og nyveiv. 80- og 90-tallet inspirerer ikke meg. Men folk har bedre smak nå, når de har bra smak. Men folk flest har ræva smak. Det er mer piano på denne Jokke-plata. Så er også halvparten av den komponert på piano, i motsetning til gitar tidligere. - Det er andre kjøreregler for piano, og da blir låtene annerledes. Men jeg kan ikke spille piano, altså. Six-packen er tom og intervjuet over.

SNAKKER: - De fleste ryktene er sanne, tror jeg, sier Joachim Nielsen.
NYTT: Joachin Nielsen gir ut ny plate med Tourettes.