Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har valgt å sette unger på vent

Derfor er Else Kåss Furuseth (32) heller ny lørdagsspaltist i Dagbladet.

NY JOBB: Komiker og tv-ansikt Else Kåss Furuseth (32) debuterer i dag som lørdagsspaltist i Dagbladet.
NY JOBB: Komiker og tv-ansikt Else Kåss Furuseth (32) debuterer i dag som lørdagsspaltist i Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): - Dette er et veldig morsomt talerør. Nå om dagen mener VG veldig mye. Da kan jeg mene noe i Dagbladet, selv om det kanskje ikke blir like stort, sier den ferske lørdagsspaltisten Else Kåss Furuseth (32).

- Hva kan leserne forvente fra deg framover?

- Jeg er som en svamp, jeg. Veien blir liksom litt til mens jeg går. Jeg prøver å vende iPhone-kamera litt utover, ikke bare mot meg selv. Men jeg snakker vel om det vi så kleint kaller i-landsproblemer.

SPALTIST: Else Kåss Furuseths første lørdagsspalte er å finne i dagens Dagbladet.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SPALTIST: Else Kåss Furuseths første lørdagsspalte er å finne i dagens Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Mange assosierer deg gjerne først og fremst med humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen». Blir dette en morsom spalte?

- Det gjenstår å se hva folk synes. Men jeg håper at dette er noe som fungerer på kafébordet eller til frokosten. Noe du kan ha i bakgrunnen, som tekst-tv.

- Haddy N'Jie, Karianne Bjellås Gilje, Cathrine Sandnes, Kjetil Rolness og Knut Nærum er blant Dagbladets tidligere og nåværende lørdagsspaltister. Store sko å fylle?

- Alt for store sko å fylle. Nærum har ikke størrelse 38 og en halv i sko. Men jeg prøver å ikke tenke på det.

- Hva ser du mest fram til, i din nye rolle som spaltist?

- Vel, jeg føler at jeg har fått en veldig hyggelig gave med forpliktelser. Det er litt som de ungene som får trommesett til jul. Får de ikke dreisen på det, selges det på Finn.no. Denne spalten er mitt trommesett.

- I tillegg til spalten har du også bok som kommer i begynnelsen av 2013, ny sesong av «Torsdag kveld fra Nydalen», og forestillingen din, «Kondolerer», skal spilles ut året. Travelt?

- Jeg regner med at det blir travelt. Men jeg har valgt å sette unger på vent, og har heller denne spalten som skal fødes.

Les Else Kåss Furuseths første lørdagsspalte her

- KJEMPEGLAD: Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell. Foto: Uffe Frandsen
- KJEMPEGLAD: Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell. Foto: Uffe Frandsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media