- Jeg har vanskelig for å se for meg Steinfeld som PR-rådgiver

Kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold mener det er problematisk at journalister går over til PR-bransjen.

PROBLEMATISK: Kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold har vanskelig for å se for seg NRK-veteranen Hans-Wilhelm Steinfeld som PR-rådgiver, etter at han mandag meldte overgang.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PROBLEMATISK: Kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold har vanskelig for å se for seg NRK-veteranen Hans-Wilhelm Steinfeld som PR-rådgiver, etter at han mandag meldte overgang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Presseveteran Per Edgar Kokkvold mener NRKs mangeårige utenriksprofil Hans-Wilhelm Steinfeld har betydd enormt mye for NRK.

- Som person var han også enorm, og ingen seer eller lytter som har opplevd ham kommer til å glemme ham. Han tar plass, enorm plass. Vi kan vel være glade for at alle journalister ikke tar så stor plass - for da hadde det vel ikke vært plass til saken, sier Kokkvold til Dagbladet.

Problematisk overgang Steinfeld sier i sitt avskjedsbrev til NRK at han ikke har hatt et kjedelig øyeblikk på jobb for statskanalen.

- Det samme kan vel sies om de som har sett og lyttet på ham.

- Jeg beundrer han stort, og han er en som vil bli husket i tiår etter tiår som en NRK-mann, sier Kokkvold.

Kokkvold, som leder Kringkastingsrådet, mener overgangen til PR-bransjen kan være problematisk. Steinfeld har bygd opp et stort nettverk som journalistikk, som han nå kan utnytte overfor oppdragsgivere.

- Jeg synes det er problematisk, og synes ikke journalister bør søke seg over til PR-bransjen. Blant journalistikkstudenter blir det foretatt en del undersøkelser som viser at de mer og mer kunne tenke seg å jobbe i PR-bransjen. Det er viktig å huske på at det er et fundementalt skille mellom PR og journalistikk. Journalister driver med fri informasjon, mens PR handler om betalt informasjon.

Kokkvold var i 17 år generalsekretær i Norsk Presseforbund, og har også ledet Pressens Faglige Utvalg. Han advarer mot en trend man ser i andre land allerede - at PR-bransjen har vokst seg større enn journalistikken.

Kokkvold vil ikke kritisere Steinfelds valg, og mener det er opptil hver enkelt hvilke utforinger de tar for seg.

- Men jeg har vanskelig for å se Steinfeld for meg som PR-rådgiver. Det som måtte komme fra ham må ha veldig preg av Hans Wilhelm Steinfeld, jeg kan ikke seg for meg han som en tilrettelegger.

GÅR TIL PR-BRANSJEN: NRKs mangeårige medarbeider Hans Wilhelm Steinfeld går over til PR-bransjen etter nesten 40 år i NRK. Foto: 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
GÅR TIL PR-BRANSJEN: NRKs mangeårige medarbeider Hans Wilhelm Steinfeld går over til PR-bransjen etter nesten 40 år i NRK. Foto: Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer