- Jeg hater Broadway

Regissøren av "Den fabelaktige Amélie" solgte rettighetene for å redde hjertesyke barn.

BLIR MUSIKAL: Den franske filmen «Amelie» fra 2001 ble nominert til hele fem Oscarpriser og innkasserte over en milliard kroner. Nå skal den populære spillefilmen bli musikal på Broadway. Foto: Scanpix
BLIR MUSIKAL: Den franske filmen «Amelie» fra 2001 ble nominert til hele fem Oscarpriser og innkasserte over en milliard kroner. Nå skal den populære spillefilmen bli musikal på Broadway. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den Oscarnominerte franske spillefilmen, «Amèlie», fra 2001 skal bli musikal. Komponist Dan Messe, kjent fra Nwe York-bandet «Hem», har fått i oppgave å gjøre filmen sceneklar.

Fem Oscar-nominasjoner Filmen, som ble regissert av Jean-Pierre Jeunet, forteller historien om den sjenerte servitøren Amèlie som bestemmer seg for å gjøre alle rundt seg lykkelige, og finner den store kjærligheten underveis. Filmen ble nominert til hele fem Oscarpriser og innkasserte over en milliard kroner til sammen.

Til magasinet Paste forteller Messe at han lenge har væt stor fan av «Amèlie», og at han har komponert en sang som er inspirert av en spesiell scene i filmen.

- Det er lenge siden jeg skrev en sang basert på karakterene Amèlie og Nino, men det tok flere år før jeg fikk rettighetene til å lage musikalen, forteller Messe.

Hater musikaler Jean-Pierre Jeunet forteller i et radiointervju at han hater musikaler, men valgte å selge rettighetene til Messe for å donere pengene til veldedighet.

- Jeg hater Broadway. Jeg synes det er selve inkarnasjonen av alt som er harry.

- I lang tid sa jeg nei til alle tilbud jeg fikk. Men ti år senere kom jeg opp i en krise, sier Jeunet.

Han forteller videre i radiointervjuet at han støtter en organisasjon som hjelper barn med hjerteproblemer, og fant at at han kunne bruke pengene fra musikalrettighetene til å redde enda flere barn

- Jeg kommer ikke til å se musikalen, jeg vil heller ikke høre noe om den, men hvis den blir innbringene kan jeg redde liv og det er kun derfor jeg sa ja, forteller Jeunet.

Romantisk og leken Yann Tiersen stod bak komposisjonen i filmen, og selv om Messe skryter hemningsløst av filmens musikk forteller han at musikalen vil få et annet uttrykk:

- Han og jeg er to veldig forskjellige komponister. Og jeg er ikke så interessert i å lage Paris-inspirert musikk, den kommer til å høres ut som meg. Den kommer til å bli hyper-romanstisk og leken mer enn noe annet, forteller Messe til Paste.

Det er enda ikke satt noen dato for når musikalen vil være klar for premiere, men Messe innrømmer at hans deadline nærmer seg.

- Vi må fullføre førsteutkastet på musikalen innen 2 september, sier han til magasinet.