- Jeg hater fysisk aktivitet

Møt Lars Olav fra Heia Tufte på nettmøte.

(Dagbladet.no): Lars Olav «Loffen» Karlsen (29) er blitt Heia Tuftes solstråle. Lars Olav er over kort tid blitt kjent over hele Norge som en nerdete gutt med nerdete interesser. Ikke kan han spille fotball og ikke liker han det heller. Men moro har han det, og populær har han blitt. Og ikke minst så har den beryktede autografsamlingen hans blitt enda større.

Grunnen til at Kjell Olav meldte seg på Heia Tufte var for å ha det moro, og også for å komme seg i form.

- Litt mye i form, sa Lars Olav til Dagbladet.no.

Lagkameratene har bare lovord å si om den blide gutten.

- Lars Olav ler hele tiden. Han er en veldig fin fyr, var et enstemmig svar fra Lars Olavs nerdekamerater og fotballkolleger, da TVNorge profilerte 29-åringen.

- Hater fysisk aktivitet

Blant autgrafsamlingen har «Loffen» også andre interesser. Å se en film sammen med gode venner er blant annet det beste han vet. Men hva er det verste?

- Fysisk aktivitet. Og sånn har det alltid vært, sier Lars Olav.

AUTOGRAF, SELVFØLGELIG: Heia Tufte-gutta fikk mye oppmerksomhet da de gikk med bøsses under årets TV-aksjon. Her er Lars Olav sammen med Petter William Hansen (t.v), Jens Stoltenberg og Stian Jensen. Lars Olav fikk autografen til Norges nye statsminister. Foto: LARS EIVIND BONES
AUTOGRAF, SELVFØLGELIG: Heia Tufte-gutta fikk mye oppmerksomhet da de gikk med bøsses under årets TV-aksjon. Her er Lars Olav sammen med Petter William Hansen (t.v), Jens Stoltenberg og Stian Jensen. Lars Olav fikk autografen til Norges nye statsminister. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Fysisk aktivitet har aldri vært Lars Olavs greie. Men det har Heia Tufte forandret litt på.

- Jeg følte gymtimene som en systematisk mobbing, men fant en måte å takle det på ved å utarbeide en form for selvironi. Det var på ingen måte noen positiv greie. Jeg ble på en måte tvunget inni en sosial rolle der jeg ikke fikk vise at jeg faktisk var en sosial og faglig intelligent person. Dette får vi derimot vist på Tufte IL, der alt er lagt opp annerledes, sier Lars Olav.

Autografer

Men hvorfor er egentlig Lars Olav kommet under begrepet nerd?

- Jeg bruker unormalt mye tid på å samle autografer. Hvis noen store kjendiser innen film, musikk eller andre celebriteter er i Oslo tar jeg som regel en tur ut for å skaffe autografen. I forbindelse med Nobelkonserten var jeg ute mellom 25 og 30 timer for å skaffe autografen til blant andre Tom Cruice, noe jeg ikke fikk, sier Lars Olav til TVNorge.

Til TVNorge sier han også at han aldri har drevet med noen form for ballidrett, bortsett fra da kameratene trengte en spiller til for starte med laget i en turnering.

- De trengte meg ikke til annet enn listefyll.

Torsdag klokken 14:30 kan du spørre Lars Olav om hvordan det har gått så langt. Har han kommet bedre i form? Send inn spørsmål allerede nå.

NERDENES HEVN: Heia Tufte har inntatt Norges tv-seere med storm, og er høstens desiderte høydepunkt på skjermen.