- Jeg hater klær

QUART (Dagbladet.no): Queens Of The Stone Age bassist Nick Oliveri vil helst være naken hele tida

Men når de spilte her på Quart beholdt Nick Oliveri buksa på. Det hadde han bestemt på forhånd.

- Men jeg hater klær. De er ubehagelige og hindrer bevegelsesfriheten. Var det opp til meg skulle alle gått rundt nakne.

Tidligere i vår stilte Oliveri naken foran 250 000 tilskuere i Rio. Dessuten kunne et par millioner tv-titter få se på ballene hans, som han sjøl sier det. Fem minutter ut i sangen fikk han beskjed om ta på seg buksa, ellers dro arrangøren ut pluggen.

- Det ble et jævla oppstyr etter Rio. Nå forventer alle at jeg skal være naken. Derfor har jeg lagt det på hylla en stund.

I Kristiansand har Oliveri fått seg en øl, og vi sitter i strandkanten bak scenen i Bendiksbukta. Begge med shortsen på. Ut i vannet har kollega Josh Homme satt seg på en stol.

Stonerrockfans kjenner de to kompisene fra deres forrige band Kyuss. Men nå er det Queens Of The Stone Age som gjelder. Den siste skiva «Rated R» har solgt godt. De har til og med fått seg en hit med den passende tittelen «Feel Good Hit Of The Summer».

- Alle kan forholde seg til den. Nikotin, valium, marijuana, ecstasy og alkohol. Trenger jeg å si mer, ler han med referanse til teksten i låta.

Men den er ikke ment som en oppfordring til overdrevent bruk av ulike stimula.

- Vi synger om det vi vil. Vi oppfordrer ikke, men det eksisterer ute der. Folk bruker dop, sier Oliveri.

Han og bandet har vært på veien i et år. I går spilte de på Quart, og festivaler er en av prioriteringene til Queens Of The Stone Age. Der kan folk se det de liker, og få med seg mye forskjellig musikk.

Etter gårsdagens konsert gikk turen hjem til USA. Der skal de i studio.

- Den nye skiva spiller vi inn lett. Vi har en masse låter, spiller alle inn og tar ut de ti som passer best.

Denne gang har Queens... lyst til å improvisere mer. Ifølge Oliveri skal låtene ta av i midten for å så dras de tilbake igjen mot slutten. Foo Fighters og eks-Nirvana Dave Grohl skal antagelig hjelpe til med det.

- Jeg kan ikke helt bekrefte det, men det ser ut som han spiller på to av låtene, sier Oliveri og drikker opp resten av ølet.

KLEDD FOR ANLEDNINGEN... Men aller helst vil Nick Oliveri kaste klærne.