Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg hater Nu-metal

Corey Taylor fra nu-metal-verstingene Slipknot og mer melodiske Stone Sour langer ut mot sine sjangerkolleger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Corey Taylor gjester Roskilde med bandet Stone Sour, hans andre musikalske halvdel i tillegg til brølerockerne Slipknot. Stone Sour står for melodisk hardrock som slekter på grønsjerne Soundgarden og Alice In Chains, i tillegg til elementer av nu-metal. Men sistnevnte sjanger ringer ikke godt i Taylors ører lenger.

- Jeg faen meg hater dritten. Heldigvis dør bandene ut. Problemet med Nu-metal er at de bandene som skapte sjangeren ikke ville mer. Så signerte plateselskapen masse nye band som hørtes like ut, så like ut, men som ikke klarte å tilføre noen ting nytt.

Av med masken

Slipknot slo skrikende gjennom med sin ekstreme metal, aggressive tekster og horrible monstermasker. For vokalist Corey Taylor er Slipknot terapien for det han kaller en fucking brutal barndom. Bandets andrealbum «Iowa» var en passe kunstnerisk men stor kommersiell suksess. Men mot slutten av turneen som fulgte fikk Taylor nok.

- Det var aggressiv og dårlig stemning mellom oss. Vi gikk ikke sammen. Jeg måtte gjøre noe annet.

Løsningen var å ta av masken og hente Stone Sour ut av dvalen, bandet Corey Taylor og kollega Jim Root spilte i før Slipknot..

- Slipknot handler om å skrike ut mot verden. Stone Sour handler om melodier og historier alle sammen kan forholde seg til. Jeg trenger begge disse halvdelene i mitt liv.

Nytt fra Slipknot

Og de neste årene får Taylor nok å gjøre med sine to halvdeler. Han er akkurat ferdig med å skrive tekstene til det neste Slipknot-albumet. Det ni mann sterke bandet går i studio i august og september og slipper albumet så raskt som mulig etter det.

- Fansen får noen fete riff å kose seg med. Og det blir et skikkelig skrikealbum.

Når den innspillingen er ferdig bærer det inn i studio igjen for å få spilt inn Stone Sours neste skive før Slipknot begynner turneén.

- Blir det det siste albumet fra Slipknot?

- Slipknot er et band som aldri var ment å vare. Vi skal leve kort og intenst. Men vi får se. Det du kan være sikker på er at Stone Sour vil være der så lenge jeg lever.

Corey Taylor (i midten) er glad for at Nu-metalbandene dør ut.