«Jeg hater Otto Jespersen»

Otto Jespersens innslag om statsminister Bondevik i «Torsdagsklubben» i TV2 skaper fortsatt sterkt engasjement, også blant hans humoristkolleger.

DAGFINN NORDBØ, humorist

«OTTO, KIKK LITT OPP fra kontoutskriften din nå, og hør her litt: Hvorfor er det halvgamle ekskommunist-rasshølet ditt stadig vekk å se på rollelista i overbetalte luksusparties for rikinger? For eksempel på luksusyachter i Karibia? Svar, Otto!

Mer harry parties fins ikke på denne jorda, men der svinser altså den glattbarberte eks-ml-eren Jespersen rundt og smiler det usle smilet sitt. Det gjør du fordi du glatt drar inn 100.000 spenn, svart, på å resirkulere halvgamle vitser som alle har hørt deg framføre på NRK før.Og det verste er jo at du er blitt så lat og grådig at du lar noen underbetalte fugleskremsler skrive tekstene for deg!

OG SIDEN det ikke blei noe av kommunistdrømmene dine, ble du så deppa at du nå bruker opp alle spenna dine på å drekke deg hemningsløst dritings og stikke den lange hårete nesa di opp i bevern til absolutt alle damer som befinner seg i nærheten - vel å merke hvis de er på alder med døtrene dine, eller helst yngre.

KONA DI må jo taue deg hjem annenhver dag og legge deg til tørk i garasjen i det fisefine villastrøket du bor i! Og du som i løpet av tre måneder har solgt deg inn til alle damebladene som en snill og prektig familiefar! En annen ting, Otto, er jo de ufattelig svære hemoroidene du har pådratt seg gjennom sitting på iskalde barkrakker og trekkfulle lasteplan gjennom åra.

DET SKAL JEG LOVE DERE folkens, de hemoroidene er verre enn alle Saddams masseødeleggelsesvåpen til sammen. Vi får bare håpe at ikke noen halvgærne tsjetsjenere får kloa i de bombene dine, Otto. Det ville blitt et sant helvete, og Putin kunne bare pakket sammen sakene sine! Ikke et jævla teater hadde vært trygt!» STEIN-GUNNAR BONDEVIK, kåsør og humorist i Troms

SÅ «TORSDAGSKLUBBEN»på FrpTV i forrige uke, og har noen kommentarer. Otto Jespersen, det hadde vært fint om du kunne ha løfta på den bleikfeite kroppen din og stukket grisetrynet ditt opp av bingen for å lese dette - det blir nok ikke lett, jeg leser i Dagbladet at du jobber steinhardt i seks dager for å greie å skrive din ukentlige 3-minutter.

Det hadde vært mye enklere, vet du, hvis du hadde hatt hender, og ikke knoker. Men hvis du virkelig er så teit at du trenger ei uke på å skrive pubertetsstilene dine, så skulle du ha ringt meg for lenge siden - jeg har søppelboksen full av utkast som hver enkelt, eller tilfeldig sammensatt for den saks skyld, langt overstiger kvaliteten på oppgulpene dine.

HERODES TISS & PROMPFalsk og Harald Skrittkløer Eia er visstnok uenig i min oppfatning av deg, de sier at du er en stor humorist og at folk må tåle såpass, og at du selvsagt er ironisk.

Problemet er bare at disse to imbesilene verken vet hva humor er, langt mindre hva såpass er, og ironi får de bare så vidt til å uttale. Jeg tar bare det siste: Ironi er fin spott som indikerer at avsenderen mener noe annet, ofte det stikk motsatte.

Hvis du fortsatt henger med, Otto, så betyr det, ifølge Humoristenes Landsforening (som forsvarer hverandre verre enn pressefolk), at du egentlig hedret Bondevik forrige torsdag.

At du egentlig sa: «Flott, Kjell Magne, Otto stemmer på deg, håper du vinner valget neste gang.» Problemet her ligger selvsagt i at du ikke ikke på noen måte oppfylte kravet om fin spott , og derfor faller langt utenfor selv ironiens vide favn, og på fanget til det store intet.

OG DER HAR DU jo godt selskap. Silje Stang er den mest fjernstyrte, forhåndsprogrammerte debattlederen jeg kan huske å ha sett.

Vi kaller henne bare for Titten Tei. Er det noen som vet hvorfor hun er der? Den eneste grunnen jeg kommer på er at hun i likhet med deg, Otto, har større fortenner enn hjerne, og derfor kompletterer skjermbildet rent visuelt.

Bare så synd med han Samson på andre sida, hadde vært perfekt med Carl Ivar - både intellektuelt, tematisk og visuelt. I forrige program nådde Stangs inkompetanse et, foreløpig, høydepunkt, da hun formulerte et gigantisk, nærmest forfatningsmessig, spørsmål omkring kongehusets rolle i et eller annet, og stilte det til to pupper (???). Puppene svarte ja, for øvrig samme replikk som i bryllupet sitt, og Stang syntes det var et godt svar, for det stod i manus.

NÅ HAR BABYFACE tatt deg av plakaten (dette er ironi, Otto, siden sjefen din egentlig har et noe værbitt ansikt), men dessverre bare for en stund. Faktisk ikke lenger enn til torsdag.

Da har du, med all verdens hjelp, på bare seks dager knoket ned nye, håpløst utilslørte kompleks, som du lar andre få svi for. Hva lider du av? Har du tatt huet ut av medisinskapet for tidlig? ODD NORDHAUG, professor ved Handelshøgskolen i Bergen VI HAR EN STATSMINISTERBondevik (SMB) som for andre gang leder Norge i krig utenlands. Vi har en SMB som innenlands går til full krig mot satirikeren som tok opp medisinbruk SMB selv før har brakt til torgs. Vi har en SMB som ikke forstår at slikt er et viktig spørsmål når krig føres og nordmenn risikerer livet i fremmed krig.

Vi har en SMB som skrev under på at all mobbing i skolen skal være vekk om to år. Vi har en SMB som senere kalte dette en visjon og ikke et løfte.

VI HAR EN SMB som er svært opptatt av mobbing av seg selv. Vi har en SMB som martres ved at den utvidede kongefamilie omtales satirisk.

Vi har en SMB som ikke rykket ut før han selv ble karikert. Vi har en SMB som sier han vil forsvare de som er mobbet før ham .

Vi kan dermed logisk slutte at SMB i morgen vil støtte Rosemarie Køhn . Vi vil se en SMB som da beklager at en kvinnelig bisp ble mobbet av mannlige bisper.

VI HAR EN SMB som er i stand til å lede landet i hjemlige og fremmede kriger. Vi har en SMB som presser på så en TV-kanal amputerer ytringsfriheten. Vi har en SMB som er Ærligheta Sjøl!

Vi har en SMB og vi har en liten komikernarr (OJ), en stupid, følelsesløs og autistisk jespersenfigur. Den siste bør gå og henge seg i sine egne urbantykktarmsbedritent nedslimete ultratynnslitte nervetråder og glemme den virkelige krigen han aldri kunne føre, verken med klasebomber, F16, norske soldater eller USA i førersetet. Og så får han slutte å påpeke makthavernes sykdomsbilder!

FOR YTRINGSFRIHETEN er alt denne ynkelige, ondskapsfulle åndskrøplingen har å fare med der han virrer forvirret rundt på Hjerkinn etter å finne en Devoldsk klasebombe å plassere den klystertømtverkende oppblåste oslohomseræva si på for å få den endelige sodomittiske himmelfartsorgasmen henimot noe som kan virke nesten dødsmuslimsk for en trangrumpet nordmann.

Mens han (Jespers) klasebombesprenges i lufta i praktfull norsk natur som en trøndersk sauebonde i en nabopåtent grisepissforgifta silo, kan SMB krige fredfullt videre i sin tilsynelatende dødsfrie moralsone.

For hva skal man med folk som Jespersen når man har forestående, etisk fullverdige kriger i muslimske land å tenke på? Nei, krigen mot Jespersen bør kanskje avblåses, så SMB ikke mister fokus og glemmer den virkelig viktige krigen USA snart starter og som han ganske sikkert vil støtte fullt ut? Eller vil krigen mot Jespersens harmløse ordgyteri ta så mye tid at den forhindrer SMB fra å ta røret når Bush ringer? I så fall har narrens perfide narraktighet stoppet Norge fra å gå inn i enda en USA-ledet krig på fremmed jord.

PROVOSERER: Otto Jespersen har høstet reaksjoner etter sitt siste utfall i Torsdagsklub-<P>ben. I morgen kveld<P> er detpå'n igjen.