Jeg hater syklister og elsker NRKs Pål Thoresen

Åpne alle bildører - det er vår!

BLIR JAGET PÅ SJØEN: «Nitimen»s Pål Thoresen synes å være Norges mest forhatte mann akkurat nå etter at han fleipet på lufta i et humorløst Norge. Heldigvis har han båt, og kan rømme til havs, der er det få sykliser og færre moralister - har vi hørt. Foto: Bjørn Langsem
BLIR JAGET PÅ SJØEN: «Nitimen»s Pål Thoresen synes å være Norges mest forhatte mann akkurat nå etter at han fleipet på lufta i et humorløst Norge. Heldigvis har han båt, og kan rømme til havs, der er det få sykliser og færre moralister - har vi hørt. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en ensidig, flammende støtte til sykkelhateren i NRK. Eller...

Åpne alle bildører og la det stå til!

Er Norge et land med moralister og totalt humørløses mennesker? Har vi fått nisselua så langt ned i øynene at det kiler i nesa av at vi inhalerer luelo? Har ullfibre viklet seg rundt drøvel og tungebånd slikt at vi snakker over evne og mener langt verre?

Etter at «Nitimen»s Pål Thoresen onsdag kom med en bemerkning som ikke kan tolkes annet enn humoristisk, har Menings-Norge eksplodert. Thoresen blir framstilt som en misantrop, en fiende av menneskeheten med plumpe og upassende ytringer.

Temaet i «Nitimen» var forholdet mellom syklister og bilister. Det er som kjent i ofte anstrengt mellom syklister og bilister, og Thoresen kom med en morsom bemerkning i den anledning: «En løsning jeg ser noen (bilister) gjør, er rett og slett å bare åpne døra».

Jaggu kan det være alvorlig å ferdes i trafikken, men man skal være enda mer forsiktig når man forteller vitser eller vil være morsom. Men hvorfor kan vi ikke fleipe og vitse med trafikken? Er det noe som plutselig er blitt for alvorlig å fleipe med?

Jeg hater syklister, jeg også. Jeg er selv syklist, helårssyklist. Jeg ser dustete kjøring hver eneste dag, min inkludert. Jeg hater syklister enda mer når jeg kjører bil. Hadde jeg klart å åpne bilens høyre dør, hadde jeg gjort det ofte. Ryddet veien.

Jeg hater motorsyklister. Jeg er selv motorsyklist: når våren og sommeren kommer drar jeg turtelleren opp i 8000. Jeg får magesyra oppi halsen av både syklister og bilister, de kjører for fort og for sakte og tror de eier veien. Jeg har vurdert noen Q-løsninger a la James Bond, feste vannkanon til styret, søle olje på veien. Mulighetene er mange. Bare vent.

Jeg hater bilister, jeg også. Jeg er selv bilist. Hva som er verst av syklister og bilister? Det må være fotgjengere. Som bare går rett ut i gangfelt, uten å signalisere at de ønsker å krysse veien. Som om de er udødelige. Dessuten er det for mange av dem, av dem også.

Jeg elsker Pål Thoresen. I hvert fall akkurat nå, når hele Norge vender ham ryggen. Pål Thoresen, se på ham: han er snill, ikke ond. Hør ham snakke, det er umulig å tolke denne mannen som sadist. Det han sa om syklister, var langt innafor. Hvem klarer å tolke dørvitsen som et mulig dødelig angrep på medtrafikanter? Er det mulig....?

Vi vitser om alt, gjør vi ikke? Jeg husker da «Life of Brian» kom, og Kristen-Norge og moralister mobiliserte. Konfirmanter ble kommandert ut for å vise sin avsky foran kinoer. I dag vitser vi om alle religiøse trosretninger, og de tøffeste av oss kødder med Muhammed og IS.

Hadde bildørvitsen til Thoresen, jeg ler bare jeg tenker på den, blitt framført i «Nytt på nytt», hva hadde skjedd da? Der, og i andre programmer, fleipes og vitses det over en lav sko. Man sparker oppover, nedover og bortover. Mange får en tupp i ræva, og ingen ting er morsommere enn akkurat dette, så lenge det ikke er min ræv.

Jeg synes vi skal ta et oppgjør med alt som er morsomt. Sensurere og brenne alle Otto Jespersen-programmene som herset med oss i en årrekke. Sammen med Anne-Kat bør han søke asyl i Syria. «Alle barna»-vitsene bør bannlyses, tenk å fleipe med barn, død og overgrep.

Så mens Moralist-Norge forarger seg over morsomheter, legg- og rævspark, monterer jeg en hydraulisk anordning i bilen slik at jeg kan åpne passasjerdøra og rydde veien for syklister, fotgjenger og saktegående scooter-kjørere. Blir overmotet stort nok, tar jeg et vogntog. God sommer, dere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer