- Jeg hatet å spille meg selv

I filmen spiller Cher seg selv - en fetert diva. I virkeligheten er hun morsom og litt pussig med sitt plastikkirurgiske ansikt, som liksom ikke rører på seg.

NEW YORK (Dagbladet): Cher har ei rar lue på hodet. Den er trukket ned i panna som på en ung gutt. Men når hun åpner munnen, er det ingen tenåring som snakker.

- Hey, du snakker med en fucking Oscar-vinner, svarer hun på spørsmålet om hun ser på seg selv mer som popstjerne enn som skuespiller.

Siamesiske

Brødrene Peter og Bobby Farelly, som har laget komedien «Stuck on You», sendte manuset til Cher på ren spek. - Dette kommer hun aldri til å bli med på, har de fortalt at de tenkte.

Men Cher syntes ideen om å spille Cher var god.

«Stuck on You» handler om et siamesisk tvillingpar, bokstavelig talt klistret til hverandre. Viderverdighetene blir enorme da en av dem får kallet til å bli skuespiller. Cher kommer inn i bildet som primadonnaen med eget tv-show. Brødrene spilles av Matt Damon og Greg Kinnear. Eva Mendes spiller deres ufattelig vakre og snille nabo.

En prøvelse

På Dagbladets spørsmål om hvordan det var å spille seg selv, svarer Cher:

- Det var mye verre enn jeg trodde. Jeg hatet det. Tenk deg å få i hendene en masse replikker og dialog som du slett ikke mener og aldri ville ha sagt. Det var en overvinnelse.

- Du har holdt det gående i showbusiness i over 40 år, hvordan har du klart det ?

- Jeg har ingen anelse, kanskje er det rent hell. Noen ganger tenker jeg at jeg har vært en vits hele tida. Men for å få et varig fotfeste er det viktig å ha en idé om hvordan kvinner blir sett på i denne bransjen; er du snill og søt, tråkker alle på en; er du sterk og tøff, synes alle du er ei kjerring. Jeg er ikke den eneste som har holdt på lenge. Mine to favorittskuespillere, Audrey Hepburn og Katharine Hepburn, var også aktive i over 40 år.

En øyeåpner

Cher er en av USAs film- og popstjerner som står på vå-penorganisasjonen NRAs hatliste. Hun tilhører det såkalte liberale venstre og er stolt av det.

- Frontene i det amerikanske samfunnet er blitt altfor harde. Vi har aldri hatt en så skremmende administrasjon som denne. Men, dersom NRA vil hate meg, så er det helt greit.

Hennes datter Tina er åpent homofil, og det sier Cher var en øyeåpner for henne. Hun trodde homofile var blitt temmelig likestilte etter hvert, men slik er det langt ifra.

- Og hva slags musikk har Cher i sin CD-spiller?

- Jeg liker gammel Motown-musikk. Jeg hører i hvert fall ikke på mine egne CD-er, dem er jeg ferdig med, sier Cher.

  • Filmen har premiere i dag.
  • Dagbladet anmeldte den i avisa julaften.
SEG SELV: I «Stuck on you» spiller Cher en rolle hun burde beherske godt - seg selv. Men hun likte likevel ikke replikkene hun var tildelt.