DEBATT

Jeg heier på Per-Willy!

Nå er det på tide at journalister og politikere begynner å opptre som voksne folk.

PRESSET: Nyutnevnt justis- og beredskapsminister Per-Willy Trudvang Amundsen (Frp) ble best om å svare for tidligere uttalelser om innvandring og klimaskepsis da han møtte pressen som nyutnevnt statsråd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PRESSET: Nyutnevnt justis- og beredskapsminister Per-Willy Trudvang Amundsen (Frp) ble best om å svare for tidligere uttalelser om innvandring og klimaskepsis da han møtte pressen som nyutnevnt statsråd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Per-Willy Amundsen er nylig blitt utnevnt til justis- og beredskapsminister i Høyre-/FrP-regjeringen. Det er intet nytt at nye statsråder – både blå, røde og grønne – blir konfrontert med tidligere uttalelser. Særlig har sosiale medier gitt skyts til journalistenes tredjegradsavhør ved nyutnevnelser av offentlige personer. Sjeldent har jeg imidlertid sett flere usakligheter enn det som florerer rundt Per-Willy Amundsen.

NRK hadde en sak om at justisministeren ikke visste at han hadde ansvar for Svalbard. Deretter har journalisten koblet dette til Amundsens klimaskepsis. Som om avdelingens arbeid skulle ha noen sammenheng med dette. Det skinner litt for tydelig gjennom at hensikten med saken ikke er opplysende journalistikk, men at hensikten er å drite ut justisministeren.

Politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, hadde en nokså intetsigende kommentar, hvor budskapet i korte trekk var at Kultur-Høyre blåser en lang marsj i samene. Utnevnelsen av Per-Willy Amundsen er nemlig bevis for dette. Redaktøren kaller Amundsen «en selverklært fiende av alle samiske rettigheter». Ikke i én setning drøfter Fjellheim realitetene i det Amundsen har forsøkt å forfekte – ei heller hva han faktisk har uttalt. Er det Fjellheim som bestemmer hvilke debatter som er akseptable, og hvilke som ikke er det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer