Jeg heter Vibeke, jeg er seksten år og jeg er ikke belieber. Og jeg er forbanna.

Kjære dumme dere.

STAKK AV: Justin Bieber spilte bare en låt på  Chateu Neuf. Jenta som sølte vann på scenen har fått mye hets etterpå. Foto: John Terje Pedersen .
STAKK AV: Justin Bieber spilte bare en låt på Chateu Neuf. Jenta som sølte vann på scenen har fått mye hets etterpå. Foto: John Terje Pedersen .Vis mer
Meninger

Det jeg kommer til å skrive nå handler ikke om at noen ødela intimkonserten torsdagkveld eller at Justin Bieber er en barnslig potetsekk. Jeg har absolutt ikke noe forhold til Justin Bieber annet enn at jeg hadde et «crush» på ham i sjuende klasse. Jeg er ikke en blodfan og jeg er ikke en hater. Bare så det er klart.

Det siste døgnet har alle aviser, blogger og facebookstatuser handlet om «skandalen» som skjedde torsdagk veld. Og jeg er enig, det er synd at det endte slik for de mange hundre belieberne som var der og har drømt i mange år om å få se han opptre live. Jeg er enig. Det er sinnsykt synd for dere.

MEN jeg er jævla forbanna på mange av dere. Ikke alle, men mange. Jenta som blir beskyldt for å ha ødelagt konserten for dere alle kommer helt garantert til å få det ekstremt tøft fremover.

Hun, la oss kalle henne «Kari», har på facebookprofilen sin de siste tolv timene blitt kalt for «landssviker», «kjerring» og «hore». Og dette er bare tre av eksemplene.

Jeg er sjokkert. Er dere fryktelig trangsynte? Det er greit nok at dere alle er ekstremt glad i Justin, men hvis dere fikk sjansen i å ta på ham i noen sekunder, ville dere ha gjort det? Nettopp.

Når dere hetser og mobber som enkelte av dere har gjort det siste døgnet er det skamfullt. Hashtagen #RespectforJustin hjelper lite når dere ikke viser noe som helst respekt for jenta dette har gått utover. Dere snakker om at vi skal respekter Justin fordi han er et vanlig menneske akkurat som alle andre, men tenker dere i det hele tatt lengre enn nesetippen deres når dere skriver «fuck you!!! du ødela konserten min med justin!! Din hore!!!».

Stakkars jenta er like gammel som meg og har det siste døgnet fått over fire tusen kommentarer på profilbildet sitt på facebook og enda flere på resten av facebookfeeden sin. Det er noen godhjerta personer som støtter opp «Kari», men de fleste kommentarene er hetsing og trakassering.

Jeg er bare seksten år tenker nok mange av dere. Jeg skjønner ikke mye siden jeg er så ung. Men når jeg på bare seksten år skjønner at det er noe som er alvorlig galt og altfor mange ikke skjønner hva de skriver selv, det er da det er på tide å ta tak.

Kjære «Kari». Jeg vet ikke hundre prosent hva som skjedde på konserten. Jeg vet at du tror at du gjorde mye feil. Likevel gjorde du ingenting ingen andre ville ha gjort. Jeg håper du innser at alle kommentarene du fikk i dag ikke er din feil. Jeg er sint på dine vegne og fikk tårer i øynene når jeg innså hvor alvorlig dette er. Du er god nok som du er.

(Kjære dere beliebere som fortsatt misforsto hva jeg sa, jeg håper dere ikke har skrevet noe hets, fordi da er jeg ikke sinte på dere. Det er ikke noe galt i at dere digger Justin, det er bare galt måten enkelte misbruker internett og går til personangrep uten å tenke seg om.)

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.