- Jeg holdt på å fly på veggen, og trengte dette

Ti nye låter på ti dager, opptreden i Nashville og to konserter i Austin. Kurt Nilsen (35) er kjempefornøyd med USA-oppholdet.

HIPPIEFEST: Kurt Nilsen fikk mange hyggelige kommentarer etter konserten på Full Moon Barn Dance i Austin, en vennefest som er vokst til en liten festival med 10-12 artister og flere norske innslag. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
HIPPIEFEST: Kurt Nilsen fikk mange hyggelige kommentarer etter konserten på Full Moon Barn Dance i Austin, en vennefest som er vokst til en liten festival med 10-12 artister og flere norske innslag. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AUSTIN, Texas (Dagbladet): I 26 år har musikeren Leeann Atherton (58) arrangert Full Moon Barn Dance nesten hver eneste søndag med fullmåne.

Siden 2001 har musikkrettighetssjef Per Ole Hagen (61) i NRK sørget for at det står to-tre norske artister på scenen akkurat denne spesielle søndagen - som er blitt en uoffisiell avslutning på South By Southwest også for mange tilreisende nordmenn.

- Nå ringer artistene til meg og ber pent om å få spille her, sier Hagen.

- Så jobben min er blitt lettere og lettere.

BigBang først BigBang var første norske band som ble booket - i 2001.

- Men de slapp aldri til på scenen. Naboene klaget på støy, og politiet satte en stopper for prosjektet. Men de koste seg likevel, sier Hagen.

Bandet har vært tilbake flere ganger når de har vært i byen. Da har de spilt også!

«Awesome» I år ble blusrockerne Hedvig Mollestad Trio, garasjerockerne i Launderettes og Kurt Nilsen presentert for et stort sett intetanende publikum på et par hundre - med høy hippiefaktor.

Og sjelden har reaksjonen vært kraftigere og uttrykket awesome blitt hyppigere brukt på det lille festivalområdet i hagen til Leeann.    

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer