Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg husker det som en veldig tøff og kjip tid

«Tina & Bettina»-aktuelle Triana (30) måtte bytte ungdomsskole.

TØFT I TIENDE: I likhet med «Tina & Bettina - The Movie»-karakteren sin, har også Triana Iglesias (30) opplevd å komme som fersk elev på ny skole første skoledag i tiende klasse. - Det var veldig tøft, sier hun om å bytte ungdomsskole.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
TØFT I TIENDE: I likhet med «Tina & Bettina - The Movie»-karakteren sin, har også Triana Iglesias (30) opplevd å komme som fersk elev på ny skole første skoledag i tiende klasse. - Det var veldig tøft, sier hun om å bytte ungdomsskole. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

(Dagbladet): For aller første gang forsøker glamourmodellen Triana Iglesias (30) seg i filmens verden.

I «Tina & Bettina - The Movie» spiller hun Synnøve Risnes, en vakker 10.-klassing som setter hverdagen til superpopulære Tina og Bettina på hodet når hun kommer spradende inn første skoledag.

Bytta ungdomsskole Under en pressedag i Filmens hus i dag, fortalte Else Kåss Furuseth til Dagbladet at det finnes klare likheter mellom henne og den «nørdete» karakteren hun spiller i filmen.

Det gjelder også for Triana.

Da «Paradise Hotel»-programlederen skulle begynne i 10. klasse, gikk hun nemlig gjennom noe av det samme som karakteren Synnøve.

- Jeg er jo vokst opp på Manglerud, men det siste året bytta jeg skole til Majorstua. Jeg husker det som en veldig tøff og kjip tid, sier Triana til Dagbladet.

- Veldig tøft Hun forteller at hun lenge gruet seg til første skoledag, og at hun aldri helt fant sin plass på vestkantskolen.

- Jeg klarte ikke helt å integrere meg, egentlig. Det var veldig tøft, heldigvis var det bare det siste året. Jeg beholdt jo de vennene jeg hadde fra Manglerud, sier Triana.

PREMIEREKLARE: Fredag har «Tina & Bettina - The Movie» norsk kinopremiere. Fra venstre: Triana Iglesias, Bettina (Henrik Thodesen), Tina (Odd-Magnus Williamson), Else Kåss Furuseth og regissør Simen Alsvik. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
PREMIEREKLARE: Fredag har «Tina & Bettina - The Movie» norsk kinopremiere. Fra venstre: Triana Iglesias, Bettina (Henrik Thodesen), Tina (Odd-Magnus Williamson), Else Kåss Furuseth og regissør Simen Alsvik. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Hun understreker at hennes skolebytteerfaring var langt mindre fæl enn handlingen i «Tina & Bettina - The Movie».

- Jævlig å være henne Uten å røpe for mye av filmens handling, tyr karakteren Synnøve til virkemidler litt utenom det som kanskje er vanlig for å bli populær på skolen.

Både mobbing, intriger, kjærlighet og vennskap er vesentlige ingredienser i filmen.

- Ungdomsskoleelever er nådeløse, de er jo de verste. Det er sikkert mange som vil kjenne seg igjen i filmen. Jeg håper at folk kan le, og at de ikke kjenner seg for mye igjen. Men heldigvis er det ikke som ungdomsskolen resten av livet, sier Triana.

FILMKOLLEGER: Triana Iglesias og Else Kåss Furuseth spiller begge i filmen om Tina og Bettina. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
FILMKOLLEGER: Triana Iglesias og Else Kåss Furuseth spiller begge i filmen om Tina og Bettina. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Filmdebutanten beskriver karakteren sin som «fæl og grusom», og forteller at det slett ikke var vanskelig å tre ut av Synnøve-rollen etter at innspillinga var over for dagen.

- Så er det jo synd på henne også. Hun vil jo bare bli likt. Men innimellom var det så jævlig å være henne at det var litt ubehagelig, selv om det mest av alt var morsomt, sier Triana.

- Var ikke de kuleste Tina og Bettina, de to 15 år gamle vestkantjentene filmen dreier seg om, gestaltes av henholdsvis Odd-Magnus Williamson (31) og Henrik Thodesen (31) - begge kjent fra humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen».

De to har imidlertid mindre til felles med karakterene de spiller enn hva Iglesias og Kåss Furuseth har.

HOVEDPERSONENE: Det er vestkantjentene Tina og Bettina filmen sirkulerer rundt. De gestaltes av Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
HOVEDPERSONENE: Det er vestkantjentene Tina og Bettina filmen sirkulerer rundt. De gestaltes av Odd-Magnus Williamson og Henrik Thodesen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Foruten om det åpenbare, som at de aldri har vært 15 år gamle jenter, vil de ikke beskrive ungdomsskoleutgavene av seg selv om de mest populære.

- Vi var kule nok, bare ikke de aller kuleste, altså de skumleste. Men ingen av oss ble mobba eller noe sånt, forsikrer Thodesen smilende.

• Se video fra innspillingen av «Tina & Bettina - The Movie» her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media