- Jeg jobber fra 10 til 22 hver dag

Martin Kellerman svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg skriver om saker som hender. Jeg snakker med kompiser, skriver ned noen meninger, og når jeg er på jobben, plukker jeg det fram og lager striper av det, forteller svenske Martin Kellerman til Dagbladet.no.

Jobben hans er å tegne serien «Rocky», som blant annet går daglig i Dagbladet. I år har det skjedd mye rundt musikkinteresserte bikkja. Egmont har overtatt rettighetene til Rocky-bladet i Norge, og 5. mars ble bladet lansert som et livsstilsmagasin.

- Herm etter andre

13. april hadde SVT premiere på en serie om Kellerman og vennene hans, som Rocky-stripene bygger på. Gjennom serien får seerne et innblikk i hvordan stripene blir til. Men du kan også spørre Martin Kellerman om det selv.

Nå stiller han til nettmøte på Dagbladet.no, i forbindelse med Dagbladets tegneseriekonkurranse. Hver fredag har vi nettmøter med kjente serietegnere og andre i tegneseriebransjen. Tidligere nettmøter finner du her.

- Hvilket råd vil du gi til serietegnere i startgropa?

- Det er egentlig bare å sette i gang. Jeg pleier å herme etter andre tegneserier. Don Martin i Mad, for eksempel. Han kopierte jeg i mange år, sier Kellerman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer