POTENSIELL HARRY HOLE: «Beck»-skuespiller Mikael Persbrandt kan ifølge Film & Kino fint tenke seg å gi Scorseses Harry Hole-variant et ansikt. Foto: Stella Pictures
POTENSIELL HARRY HOLE: «Beck»-skuespiller Mikael Persbrandt kan ifølge Film & Kino fint tenke seg å gi Scorseses Harry Hole-variant et ansikt. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg kan absolutt tenkte meg rollen som Harry Hole

To av Skandinavias største skuespillere har meldt sin interesse for Martin Scorsese-prosjektet.

(Dagbladet): - Rollen som Harry Hole er er rolle jeg absolutt kunne tenke meg, sier Mikael Persbrandt til Film & Kino.

Den svenske skuespilleren er et godt kjent ansikt for norske tv-seere som den noe temperamentsfulle og utagerende Gunvald Larsson i de svenske krimfilmene om politietterforsker Beck.

Nå drømmer han om å spille nok en lovens mann - denne gang i stjerneregissør Martin Scorseses filmatisering av Jo Nesbø-romanen «Snømannen».

- En drøm Men Persbrandt er ikke den eneste som har meldt sin Harry Hole-interesse.

Også Mads Mikkelsen vil gjerne ha rollen som den iherdige politietterforskeren i Martin Scorseses planlagte film.

Ifølge Film & Kino er Mikkelsen allerede en aktuell kandidat for filmregissøren - dersom han bestemmer seg for å gå for en nordisk skuespiller.

- Det er klart at å få jobbe med Scorsese er en drøm for enhver skuespiller, sier den danske skuespilleren til filmbladet.

Vil jobbe med Scorsese Mikkelsen har etter hvert etablert seg som et kjent navn i Hollywood, særlig med tanke på hans innsats i James Bond-filmen «Casino Royale» (2006). Han ble også tildelt æresprisen under European Film Awards i Berlin forrige uke.

Dansken sier at han anser Harry Hole som en definitiv ønskerolle, men kunne også komme med en innrømmelse:

- For å være helt ærlig ville jeg ta en hvilken som helst rolle i en film hvor Martin Scorsese står for regien, sier Mikkelsen til Film & Kino.

Har ikke troen Filmbonanza-programleder Vegard Larsen har imidlertid ikke troen på at noen av de ovenfornevnte skuespillerne vil bli å se i Scorseses filmatisering av «Snømannen».

HARRY HOLE? Mads Mikkelsen betegner Harry Hole som en drømmerolle, og kunne fint tenkt seg et Scorsese-samarbeid. Foto: Stella Pictures
HARRY HOLE? Mads Mikkelsen betegner Harry Hole som en drømmerolle, og kunne fint tenkt seg et Scorsese-samarbeid. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Alle vil jo jobbe med Scorsese, så jeg er ikke akkurat overrasket over at de er interesserte. Men jeg tror nok ikke de når helt opp, sier han til nrk.no, og legger til at dersom Scorsese først tenker skandinavisk, vil Viggo Mortensen være et mer sentralt navn.

Utsetter «Snømannen» Scorsese på sin side er en travel mann, og har nylig sendt ut signaler om at «Snømannen»-prosjektet pent må la vente på seg.

I et radiointervju med et BBC-program denne uka fortalte den Oscar-vinnende regissørene at hans neste prosjekt vil bli lenge planlagte «Silence» - basert på Shusako Endos roman fra 60-tallet.

- Jeg håper på å gjøre Endos bok som neste prosjekt, «Silence» ... Ikke håper, vi trekker bokstavelig talt alle elementene sammen på dette tidspunktet, sier Scorsese i intervjuet.

ETTERTRAKTET: Både Mikkelsen og Persbrandt har lyst til å stå på rollelista når Martin Scorsese introduserer Hollywood for Harry Hole. Foto: Olivia Harris / Reuters
ETTERTRAKTET: Både Mikkelsen og Persbrandt har lyst til å stå på rollelista når Martin Scorsese introduserer Hollywood for Harry Hole. Foto: Olivia Harris / Reuters Vis mer