Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke huske sist et slikt spol-tilbake-øyeblikk inntraff ved stereoen

Obliteration er utfordrende, sært og catchy.

Foto: Indie Recordings
Foto: Indie Recordings Vis mer

ALBUM: Jeg kan tenke meg at gutta fra Kolbotn er rimelig lei av å bli referert til som «unggutta». Så: Unggutta i Obliteration har med «Black Death Horizons» levert et helt nødvendig, og forfriskende tilskudd til den norske metal-sagaen; her de går bananas i et inferno av old og new-school ekstrem metal - alt servert i en temmelig strøken produksjon (elsker Autopsy-skarpen).

Håndverket er idiotisk godt, særlig trommis Valbo og gitarist Torp understreker verdien av å rett å slett være vanvittig god til å spille, som en glemt kunst oppi samtidens metal-glamour (her har gamlingene mye å lære: gjør, ikke snakk). Jeg vil særlig trekke frem gitar-riffingen på «Sepulchral Rites» - jeg kan ikke huske sist et slikt «at det var? SPOL tilbake!!!»-øyeblikk inntraff ved stereoen. 

De balanserer tidvis på en knivsegg hvor flere låter tilsynelatende åpner litt «likt», men drar det frekt elegant i land gjennom subtile, harmoniske (og ikke sjeldent deilig disharmoniske) variasjoner og særdeles smarte arrangement.

Black Death Horizon

Obliteration

5 1 6
Plateselskap:

Indie Recordings / Indie Distribution

Se alle anmeldelser

Det er nesten fortvilende å ikke få helt tak på vokalen, den lille hyle-toppen i vokalen er dessverre umulig å komme rundt - men det er jo en høyst subjektiv opplevelse som slett ikke trenger deles av andre. En litt strammere artikulert vokal hadde også fått frem mer av tekstene (nei, tenk - det er ikke bare skriking!), noe som for meg nok hadde vippet albumet helt over kanten.

Ivar Peersen er gitarist og låtskriver i Enslaved.

image: - Jeg kan ikke huske sist et slikt spol-tilbake-øyeblikk inntraff ved stereoen