- Jeg kan jo ikke tvinge folk til å se på. I noen små land ville man gjort det, for eksempel i Nord-Korea

Anne-Kat. Hærland om de lave seertallene.

(Dagbladet): Seertallene er fortsatt lave for Anne-Kat. Hærlands nye talkshow på TVNorge. 150 000 seere så tredje program i går.

Kanalen sier til Dagbladet at de ønsker å gi programmet mer tid, og at de fortsatt har en stor jobb å gjøre.

Dagbladet var til stede under opptakene av humorprogrammet i går. Da sa programleder Hærland følgende om seeroppslutningen.

- Jeg synes vi har vært flinke hele tida og at det blir bedre hver uke. Det er naturlig for alle tv-programmer som er nye. Hvis du går tilbake og ser første sesong av «Nytt på nytt», er det ganske annerledes enn hva det er i dag. Sånn er det med alt som er nytt, det setter seg etter hvert. Jeg syns vi laget en bedre sending i dag enn i forrige uke, sa Hærland til Dagbladet.

- Nord-Korea I går var det Frp-politiker Carl I. Hagen som var på  besøk under sendingen. Tidligere har NRK-programleder Tore Strømøy vært gjest, i tillegg til Høyre-politiker Erna Solberg og leder for Senterungdommen, Sandra Borch.

Premieresendingen 12. februar hadde beskjedne 193 000 seere, før hele 61 000 seere falt fra til andre sending. I forrige uke endte seertallet dermed på 132 000.

- Er du skuffet over seertallene?

- Hva skal jeg si til det? Nei... Jeg bare håper at flere mennesker vil se på det framover. Vi må prøve å lage et så godt program som mulig, men jeg kan jo ikke tvinge folk til å se på. I noen små land ville man gjort det, for eksempel i Nord-Korea, men her i dette demokratiet har fått fritt valg og det eneste jeg kan gjøre er å lage et godt program som vi er fornøyde med, og som redaksjonen er fornøyd med, så håper vi at flere og flere også blir det, svarte Hærland.

- Altfor lavt Tv og radiosjef i Carat, Morten Wiberg, sier til Dagbladet at han mener programmet burde hatt dobbelt så mange seere enn hva som var tilfellet for gårsdagens sending.

- Jeg mener dette er altfor lavt, selv om det er et nytt program og TVNorge har sagt at det skal gå tid. Et program som dette bør ha 300 000 seere, og nå ligger det på halvparten. Det er altfor dårlig, sier Wiberg.

Kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen, forteller at kanalen fortsatt er villig til å gi Hærland godt med tid for å etablere seg på kanalen.

- Det er fint at seertallet stiger litt, når programmet har vært nede på et seertall vi alle mener er for dårlig. Dette tar tid, og er et program vi skal bygge. Programmet skiller seg fra de andre på kanalen. Vi har den tida, og syns Anne-Kat. og redaksjonen gjør en veldig god jobb, sier Bergestuen.

TVINGER INGEN:  Hærland nye talkshow på TVNorge har hatt lave seertall. I går fortalte hun til Dagbladet at hun ikke er skuffet over seeroppslutningen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TVINGER INGEN: Hærland nye talkshow på TVNorge har hatt lave seertall. I går fortalte hun til Dagbladet at hun ikke er skuffet over seeroppslutningen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer