«Jeg kan nevne 30 norske band som får Metallica til å låte som Simon & Garfunkel»

Lars Ulrich om bruk av musikk som tortur.

(Dagbladet.no): Lars Ulrich synes det er rart at Metallica-låter blir brukt som tortur, når det finnes så mange norske band som låter så mye hardere.

Uttalelsene til trommisen falt på The Rachel Maddow Show på MSNBC i natt norsk tid. Programmet har i gjennomsnitt drøyt én million seere på amerikansk tv.

Passer godt
Etter å ha erklært seg som svoren fan av bandet, ville Maddow vite hva Ulrich mener om at låter som «Enter Sandman» blir brukt som tortur for å få fanger, blant annet i Irak, til å snakke.

I fjor sommer rapporterte den britiske avisa The Guardian om omfattende bruk av musikktortur.

Den danske Metallica-trommeslageren erklærte at denne praksisen er noe han misliker sterkt.

- Min første reaksjon da jeg hørte om dette var at det på en måte passet godt. Hvis man er dumme nok til å bruke Metallica til å avhøre fanger glemmer man i hvert fall de banda som ligger til venstre for oss. Jeg kan gi deg navnet på 30 norske death metal-band som får Metallica til å låte som Simon & Garfunkel, uttalte Ulrich.

Kritiserer ikke soldater
Metallica-medlemmet mener åpenbart at bruk av musikktortur er dumskap, men ville samtidig passe seg for å kritisere irakiske styrker.

- Det finnes unge, redde menn langs frontlinja som finner trøst i Metallica. Jeg vil ikke si noe som ødelegger for det, sa Ullrich.

Det er også grenser for hvor mye energi han kan bruke på å irriterere seg over misbruk av Metallicas musikk.

- Å bli brukt i disse bisarre sammenhengene er definitivt ikke noe bandet godkjenner eller godtar, men på et tidspunkt må man bare rulle med øynene og si «gå og finn alle de norske death metal-banda, så finner dere kanskje svarene dere leter etter».

Se innslaget med Ulrich i videovinduet over.