- Jeg kan slanke meg inn i rollen

Tore Sagen drømmer om å spille Roald Amundsen.

«Side ved side»: I NRKs nye situasjonskomedie «Side ved side», møter vi blant andre Tore Sagen, Charlotte Frogner og Jon Almaas i hovedrollene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
«Side ved side»: I NRKs nye situasjonskomedie «Side ved side», møter vi blant andre Tore Sagen, Charlotte Frogner og Jon Almaas i hovedrollene. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I dag ble NRK sitt høstprogram lansert på Marienlyst i Oslo, og en av storsatsningene er den nye situasjonskomedien «Side ved side».

Serien, som har premiere lørdag 7. september, handler om et urbant par som flytter fra Grünerløkka i Oslo til et hus halvannen time utenfor byen. I hovedrollene møter vi blant andre Jon Almaas, Pernille Sørensen og Tore Sagen.

- En veldig behagelig jobb Tore Sagen, kjent fra det populære radioprogrammet «Radioresepsjonen» på NRK P3, spiller en av hovedrollene i den kommende komiserien, og han beskriver rollefiguren sin som en tulling:

- Han heter Frode Pedersen, og er litt tulling. Han driver en Jernia-franchise. Det kommer ikke så veldig godt fram i serien, men han har mye verktøy. Han er en artig-Per, og en ganske irriterende person, sier Sagen til Dagbladet.

Sagen forteller at manuset ble gjennomgått mange ganger før innspillingen, og at han selv var med på å endre replikkene sine for å få de til å høres bedre og mer naturlige ut.

Hvordan bygget du karakteren?

- Jeg gjorde ikke så veldig mye. Jeg husker at de etablerte skuespillerne som er med sa at «nå er det på tide å låse karakteren - nå kan vi ikke endre ham mer.» Og da tenkte jeg «er det ikke mulig å rulle på karakteren hele veien?», men det var det tydeligvis ikke. Jeg plukker opp småtips hele veien.

Drømmerollen Radioprogramlederen er ikke helt ukjent med å jobbe med TV og film, etter å ha vært med i blant annet underholdningsserien «Radioresepsjonen på TV» og komedien «Hjelp, vi er i filmbransjen». Han forteller at han gjerne kunne tenke seg å jobbe mer som skuespiller.

- Ja, det er jo en veldig behagelig jobb. Behagelig fordi den jo ikke er så veldig vanskelig når du først kommer inn i det. Også får man jo masse oppmerksomhet. Det er bedre enn å for eksempel være fotograf, som aldri får noe honnør. Sånn sett er det veldig behagelig.  Men du kan jo selvfølgelig få slakt.

Hva er drømmerollen din?

- Roald Amundsen. Han er en kul fyr. Kanskje de Kon Tiki-gutta kunne lage en Roald Amundsen-film, også kan jeg spille Roald Amundsen. Jeg kan slanke meg inn i rollen, for jeg vet at Roald Amundsen var tynn.

Det ble tidligere denne måneden kjent at mennen bak «Kon-Tiki», Joachim Rønning og Espen Sandberg, skal lage film om Roald Amundsen, ifølge NRK. Om Sagen får hoverollen gjenstår å se.

RADIOHUMOR: Tore Sagen, som i høst er aktuell med NRK-serien «Side ved side», ble kjent gjennom radioprogrammet «Radioresepsjonen» som han ledet sammen med broren Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim. Foto: Anders Grønneberg
RADIOHUMOR: Tore Sagen, som i høst er aktuell med NRK-serien «Side ved side», ble kjent gjennom radioprogrammet «Radioresepsjonen» som han ledet sammen med broren Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim. Foto: Anders Grønneberg Vis mer