Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan spise kirsebær hvorsomhelst og nårsomhelst

Jarle Bernhoft depper ikke over Grammy-miss.

HADDE MED KONA: Jarle Bernhoft og Lisa Bernhoft-Sjødin på nattas Grammy-seremoni. Foto: Privat
HADDE MED KONA: Jarle Bernhoft og Lisa Bernhoft-Sjødin på nattas Grammy-seremoni. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke ofte norske musikere nomineres til Grammy-pris. Derfor var det historisk da Jarle Bernhoft som første ikke-amerikaner noensinne ble valgt ut av amerikanske musikkbransjefolk til å kjempe om årets R&B-statuett med sitt album «Islander».

At prisen gikk til Toni Braxton & Babyface får ikke nittedølen til å deppe.

- Det ble ikke pris, men veit du hva, jeg har vinni uansett. Jeg dro til USA for å finne ut om det jeg driver med er bra til å være norsk eller bra ferdig snakka, og med denne nominasjonen har jeg fått en bekreftelse på at jeg kan spise kirsebær hvorsomhelst og nårsomhelst, sier han i en uttalelse formidlet av plateselskapet.

- Og jeg er ikke så glad i kirsebær en gang. Men jeg kan, sier han.

Også Röyksopp, Thomas Dybdahl, lydtekniker Morten Lindberg og dirigent Vivianne Sydness ble snytt for den høyeste utmerkelsen i amerikansk musikkbransje i natt.

Grammy-statuetten Dybdahl var nominert til, i klassen «best engineered album, non classical» gikk til Becks album «Morning Phase». Morten Lindberg var nominert i kategoriene «best surround sound album» og «producer of the year, classical», men måtte også gå tomhendt hjem. Det samme måtte Sydness i kategorien «best choral performance».

Om ikke det ble norske Grammy-priser i natt, fikk norsk black metal en hyggelig anerkjennelse av countryrockeren Ryan Adams, som valgte å gå med Emperor-skjorte under dongerijakka.