- Jeg kan vinne

Lars A. Fredriksen stiller med ny frisyre og nytt image til den internasjonale Grand Prix-finalen i Birmingham neste lørdag. - Jeg har årets gladeste og kjappeste GP-låt. Det kan jeg vinne på, sier han.

Om en uke synger lysluggen - som har klippet håret - for 300 millioner mennesker. Går det som han håper på, blir det Grand Prix-seier i Birmingham.

- Jeg har is i magen, men om en uke ligger vel nervene tykt utenpå.

- Mora mi sier at jeg er uforskammet rolig, sier han på den siste sangprøven før han setter nesa mot England.

I teten

Det er mange som tror at Norge og Lars A. Fredriksen vil oppnå en god plassering i årets GP-finale lørdag 9. mai.

- Jeg har registrert at mange tror på meg, og at jeg faktisk er vinnerkandidat. Det gir trygghet og selvtillit. «Alltid sommer» skiller seg fra resten av årets GP-låter. Den er popete, lett og glad, sier Lars.

De største utfordrerne er England, Finland, Frankrike og Nederland, ifølge Lars.

- Jeg er ikke helt sikker på Sverige og Israel. De kan også få mange poeng. Den israelske artisten Dana International får jo mye omtale og kan score høyt på det.

Nytt image

- Hva synes du om Dana, som er kjønnsoperert?

- Han - eller hun - om det. Hvis han er lykkelig som kvinne, så vær så god.

Det halvlange håret til Lars som har hengt ned på skuldrene i 13 år, er borte. Tilbake står en fornøyd og struttende popstjerne med en uryddig britpop-sveis som gleder seg til GP-kjøret i England.

Satser solo

- Det er ikke så veldig bevisst, men frisøren min syntes at anledningen til forandring var der nå. Jeg liker en slentrende stil, men er ganske nøye når det gjelder klær og image, sier Lars.

Lars er kristen, men i GP-sammenheng ønsker han først og fremst å framstå som artist.

- Jeg tror på Gud, men det er en sak som ikke vedrører min jobb som artist.

Men det som derimot opptar Lars - med mellomnavnet Andernach som han har fått av sin halvtyske far - er solokarrieren.

- Jeg satser på egen karriere nå, men vil fortsatt holde kontakten med vennene i Oslo Gospel Choir. En gang til høsten kommer solodebuten min, lover Lars.

<B>SISTE PRØVE:</B> GP-artisten Lars A. Fredriksen øver med koret en siste gang før han setter nesa mot England. Koristene er Aina Andreassen, Åshild Stensrud, Ole-Marius Johnson, Håvard Gryting og Lars Aass.